Divno mjesto na Bohinjskom jezeru koje jedva čekamo posjetiti

Divno mjesto na Bohinjskom jezeru koje
jedva čekamo posjetiti

Bohinj je jedno od najljepših mjesta u susjednoj nam Sloveniji i jedna od omiljenih destinacija za izlete. Predivno Bohinjsko jezero svakoga će na prvi pogled ostaviti bez daha, toliko da ćete se poželjeti iznova vraćati. Šetnja oko jezera koje je u sastavu Triglavskog nacionalnog parka pružit će vam prizore za pamćenje koji su jednako impresivni ljeti i zimi.

Inače, Bohinjsko jezero je najveće stalno prirodno jezero u Sloveniji, a nalazi se na južnoj strani Julijskih Alpa. Priroda koju ćete ovdje doživjeti uistinu je fascinantna, jednako kao i pogledi koji oduzimaju dah. Velika se energija ulaže kako bi mjesta oko Bohinjskog jezera pružila vrhunsku ponudu osim same prirodne ljepote koja ih krasi. I čini se kako se trud uistinu isplati jer je sve više gostiju oduševljeno gastro ponudom, smještajem i cijelom atmosferom koja vlada na Bohinju.

Hotel Majer’ca

Jedno od tih mjesta je i Majer’ca, moderan boutique hotel koji je krajem 2019. godine otvoren u mjestu Stara Fužina. Udaljen je svega 300 metara od Bohinjskog jezera i jednako je impresivan kao i priroda koja ga okružuje.

Hotel je plod suradnje slovenskih arhitekata i dizajnera, a svojim jedinstvenim i promišljenim dizajnom čini kombinaciju modernog koji se isprepliće s tradicionalnim običajima ove regije. U cijelom hotelu naglasak je na prirodnim materijalima pa tako u interijeru i eksterijeru dominira drvo, što se savršeno uklopilo u prirodno okruženje mjesrta gdje se nalazi.

Moderne sobe s pogledom na predivnu prirodu

Prostrane i prozračne sobe uređene su minimalistički i moderno, s bijelim i sivim tonovima koji dominiraju uz drvene detalje. Kako ne bi sve izgledalo jednolično, u svakoj sobi postoji živopisna tapeta s motivom prirode. Velika hotelska terasa, kao i balkoni u sobama još su jedan divan dodatak koji vam omogućuje da uživate u pogledu na prirodu dok ispijate prvu jutarnju kavu, čitate knjigu ili odmarate nakon cjelodnevnog hodanja i istraživanja okolice.

Hotel se može pohvaliti i restoranom u kojem koriste samo prirodne i domaće sastojke te lokalne recepte s modernim twistom. Da biste ovdje uživali u lokalnim specijalitetima ili popili kavu i piće, ne morate biti gost hotela jer je otvoren za javnost.

Hotel Majer’ca je kategoriziran s četiri zvjezdice i uistinu predstavlja mjesto na kojem ćete se odmoriti od svakodnevice i naprosto uživati. Bohinj je od Zagreba udaljen dva i pol sata vožnje pa jedva čekamo da se situacija vrati u normalu i da ga posjetimo prvom prilikom. Sve dodatne informacije o cijenama smještaja možete pronaći ovdje. Dotad uživajte u fotografijama.

Foto: Majer’ca

Učitati još
Zatvori