Putovanje o kojem svi pričaju na društvenim mrežama

Putovanje o kojem svi pričaju na
društvenim mrežama

Da su klasični marketinški koncepti prilično zastarjela stvar, možda najbolje pokazuju ljetni projekti koje u posljednje dvije godine osmišljavaju i u djelo provode poznate web trgovine. Prije dvije godine krenuo je prvi njihov konkretniji val, kada je svjetski poznate blogerice na putovanje odvela sada mega popularna multibrend web trgovina Revolve.

One su tada (2015. godine) ljetovale ni više ni manje no u Hrvatskoj, i to u jednoj prekrasnoj vili u Dubrovniku, otkud su putovale i na obližnje otoke. Njihovo ‘ljeto iz snova’ mogli smo svakodnevno pratiti kroz Instagram fotografije koje su objavljivale, a osim prirodnih ljepota u prvi plan je sasvim logično došla i odjeća koju su nosile i koja je, naravno, bila dio ponude Revolvea.

 

Revolve je i u posljednje dvije godine putovao po Mediteranu, a paralelno se odvijao projekt #RevolveInTheHamptons. Uz ovaj hashtag veže se kuća u kojoj su doslovno sve blogerske ‘sile’ bile prošlog ljeta. O njoj smo vam tada i pisali i otkrili na koji je način Revolve djelovao na društvene mreže u svoju korist. U privlačenju millenialsa, publike kojoj se obraća, itekako je uspio. Dijeljenjem spomenutog hashtaga, društvene mreže doslovno su brujale o Revolveu, a blogerice su se za izdašan honorar ne samo pojavile u Hamptonsu, već i dijelile fotografije odjeće s Revolvea koju ondje nose, približivši ponudu ove web trgovine krajnjim korisnicima više no što iti jedna modna kuća to inače uspije.

FORWARD ljetovanje na Ibizi

Sličnu ideju ovog je lipnja imala i još jedna popularna destinacija za online shopping – FORWARD by elyse walker. Pratite li neke od najpopularnijih blogerica na Instagramu, već ste sigurno dobro upućeni kako je ‘place to be’ trenutno Ibiza, gdje se sve one upravo nalaze. FORWARD ih je ondje odveo na putovanje, a fotografije s idiličnog odmora svakodnevno objavljuju Negin Mirsalehi, Chriselle Lim, Camila Coelho, Evangelie Smyrniotaki, Sara s bloga Collage Vintage i mnoge druge. I uz ovo putovanje se, naravno, veže hashtag. Pod #FWRDtravels pronaći ćete više od stotinu blogerskih fotografija s Ibize i usput otkriti što to sve web trgovina FORWARD ima u ponudi ove sezone.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori