Prvi snijeg sezone rezervirajte za druženje u Dolini Jelena
Prvi snijeg sezone rezervirajte za druženje u Dolini Jelena

Prvi snijeg sezone rezervirajte za
druženje u Dolini Jelena

U Gorskom kotaru ovaj vikend pao je prvi snijeg sezone! Zameo je gotove sve gradove i kreirao pravu zimsku idilu kojoj se veselimo. Prvi snijeg idealan je razlog za vikend bijeg iz gradske vreve, a mi smo pronašle i pravo mjesto.

Zimska idila u blizini Plitvičkih jezera

Ako ste spremni za jedan bajkoviti snježni izlet, predlažemo da posjetite Ranč “Dolina Jelena” smješten je u Drežnik Gradu, samo 12 km od NP Plitvička jezera. Iako je posjet ovom ranču uvijek prekrasno iskustvo, zimi je zaista poseban i čaroban, pogotovo kada padne snijeg. Prizori su nestvarno lijepi, a životinje se, kao i mi, vesele snijegu i snježnim radinostima.

Ovaj ranč u vlasništvu obitelji Bičanić nudi jedinstvenu priliku za druženje s predivnim životinjama; plahe srne i košute, pa i svojeglavi jeleni lopatari posjetiteljima jedu iz ruke, dozvoljavaju im da ih maze i s njima se fotografiraju, a posebno su pažljivi i dozvoljavaju više djeci sa poteškoćama u razvoju.

Ranč od 15 hektara nalazi se u sklopu OPG-a Bičanić, gdje se vlasnici brinu za životinje, a uz to još i izrađuju svoje delicije, domaće sokove i žestice.

Ranč postoji od 2009. godine, a obitelj Bićanić 2017. godine krenula je u nepoznato i otvorila vrata svog Ranča, te od tada samo rastu. Trenutno imaju preko 1000 životinja; srne i jelene, crne slavonske svinje i konje.

Ovaj zoološki vrt na otvorenom jedinstvena je prilika za zbližavanjem sa životinjama s kojima vrlo vjerojatno nikada u prirodi ne bismo imali prilike za bliske susrete.

Korisne informacije prije posjeta Dolini Jelena

Vođeni obilazak Ranča traje oko sat i pol, nakon čega slijedi okrepa domaći proizvodima OPG-a obitelji Bićanić i susjednih obiteljkih gospodarstava.

Vlasnici Ranča Dolina Jelena upozoravaju kako Ranč radi samo po najavi, te kako je najbolje najaviti se par dana ranije, a vikendom minimalno pet dana unaprijed, jer je broj gostiju ograničen, a mjesta se brzo popune. Ranč je zatvoren ponedjeljkom.

Za upite i najave info broj 099/222-3033 je dostupan od 9 do 15 sati. Sve informacije možete pronaći na web stranici i društvenim mrežama.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori