Cine Society: Najljepše kino na otvorenom nalazi se u Lisabonu
Cine Society: Najljepše kino na otvorenom nalazi se u Lisabonu

Cine Society: Najljepše kino na
otvorenom nalazi se u Lisabonu

Ako još uvijek niste odlučili gdje ćete ovog ljeta provesti godišnji odmor, a Lisabon vam je oduvijek bio na listi želja, možda će ovaj argument presuditi. Jasno, razloga za posjet ovom mediteranskom gradu ne manjka, no ovaj nam se zaista čini idealan.

U gradu se, naime, nalazi Cine Society – kino na otvorenom, s kojeg se pruža pogled na pastelne fasade Lisabona. Zbog toga smo ga i opisali kao jedno od najljepših kina na otvorenom. Ovime, naravno, ne želimo da umanjiti doživljaj gledanja filmova na pozornici Tuškanac, kojem se vraćamo čim nam vremenski uvjeti dozvole sjedenje pod zvjezdanim nebom.

Povijesni epicentar kulture

Cine Society počeo je s radom 2017. godine, a trenutno se nalazi na krovu Carno, u samom srcu lisabonskog naselja Chiado. Povijesna četvrt stoljećima predstavlja kulturni centar grada, prije svega zbog brojnih muzeja i kazališta koji se tu nalaze. Osim građevina koje datiraju iz 18. vstoljeća, mnoge ulice ove četvrti krase radovi istaknutog portugalskog arhitekte Álvara Siza Vieire. Veliki požar koji je izbio 1988. godine zahvatio je mnoga zdanja širom ulica Chiada, izbrisavši s mape grada čak 18 zgrada, te je Siza Vieira bio zadužen za obnovu panorame.

Pored brojnih znamenitih lokaliteta, u Chiadu se nalazi i bar A Brasileira, u kojem je često pio kavu i pisao Fernando Pessoa.

Cine Society se čini kao najljepše ljetno kino

Cine Society na svom repertoaru nudi raznovrsna ostvarenja, kako novijeg tako i starijeg datuma. Ako želite provesti toplo ljetno predvečerje gledajući filmove pod zvjezdanim nebom, osigurajte mjesto na vrijeme. Karte se mogu kupiti preko njihovog službenog sitea, ali projekcije često budu rasprodane nekoliko dana unaprijed, zato isplanirajte svoju posjetu na vrijeme. Osim kina, na terasi ovog krova nalazi se i bar u kojem možete uživati nakon projekcije, a često su tu organizirani partyji – nekada čak tematski, kada DJ pušta glazbu iz upravo završenog filma.

Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram (@wanderingcontigo)

Učitati još
Zatvori