Gastro tura po Ateni: 5 coffee i brunch mjesta koja ne smijete zaobići
Gastro tura po Ateni: 5 coffee i brunch mjesta koja ne smijete zaobići

Gastro tura po Ateni: 5 coffee i brunch
mjesta koja ne smijete zaobići

Atena je jedno od onih mjesta koja, složit ćete se, nikad ne dosade. Spremite se za nešto drugačiju travel turu, ovog puta s fokusom na gastro experience, i osjetite puls grada.

Donosimo vam top 5 coffee i brunch mjesta koja se moraju naći u vašem Insta save folderu i koja svakako posjetite idući put kad se nađete u Ateni.

Hotel ERGON (@ergonhouse)

U strogom centru Atene krije se naša prva jutarnja stanica. Hotel Ergon je jedno od popularnijih brunch mjesta u gradu. Interijer koji odiše kombinacijom industrijskog stila, svijetlih boja i malom organskom tržnicom u glavnom dijelu garantirano otvara apetit, ali ne zaboravite napraviti rezervaciju na vrijeme, jer se za njihov nedjeljni brunch uvijek traži mjesto više.

Uz dupli cappuccino razgledajte bogatu ponudu hrane. Dobitna kombinacija je đevrek sa sezamom, lososom, tradicionalnim tzatzikijem i poširanim jajetom. A kako odoljeti i američkim palačinkama i to s domaćim maslacem, organskim medom i bademima?

Idealan je trenutak da napravite predah i zavirite u ERGON shop. Ukoliko ste pikirali njihovo posuđe tijekom obroka i poželjeli ga u svojoj kuhinji, imamo dobre vijesti! U ERGON shopu možete naći baš tu omiljenu šalicu/tanjur ili pak ponijeti sa sobom njihove domaće proizvode.

 MINU (@minu.athens)

Iako MINU nije na prvom mjestu ove liste, ovaj coffee shop je naš apsolutni favorit. Mala urbana oaza kojoj ćete se vratiti više puta tijekom vašeg boravka u Ateni. Dvokatna džungla nudi mogućnost da se sklonite od gradske vreve i nađete skriveni kutak za kavu ss prijateljima. Naš perfect spot je u zadnjem dijelu lokala gdje se nalazi soba u kojoj je umjesto poda pijesak, odnosno simulacija plaže. U ovakvom ambijentu plaža je nadohvat ruke u bilo kojem periodu godine.

Osim zanimljivog interijera, ovdje se služi i odlična kava. Topla preporuka. Kada je riječ o gastro ponudi, izbor je pao na french toast sa sladoledom od vanilije kao jutarnja delicija koja je MUST u MINU! Osim toga, za sve ljubitelje časopisa i dizajnerskih komada dekoracija za dom, ovaj lokal je pravi mali raj koji malo koga može ostaviti ravnodušnim.

ANANA  (@ananacoffeefood)

Ovo savršeno malo retro gradsko mjesto idealno je za kratki predah između šetnji. Brzinska kava uz njihov odličan čokoladni banana bread je idealni power boost za nastavak istraživanja Atene! Riječ je o specijaliziranom coffee shopu, veganskom i vegetarijanskom restoranu u jednom. A njihova vikend parola glasi – bez laptopa!

Dope Roasting Co. (@doperoasting)

Baš kada pomislimo da nam je možda previše kave u krvi, uočimo novo mjesto. I kako mu odoljeti? Skrećemo s rute i odmah stajemo u red na šalicu filter kave i jedan cinnamon roll.  Osunčani vrt je pun, ali nalazimo mali kutak za prozorom, taman da osjetimo energiju grada!

Nekada je sasvim ok skrenuti s prvobitne rute, jer možda se baš iza ugla nalazi mjesto koje će biti vrijedno preporuke, a Dope to definitvno jest! Open space koji je ideano izbalansiran kombinacijom toplih i hladnih materijala u interijeru i blend zrna koji ima intenzivnu orašastu notu za sve ljubitelje crne kave bit će idealna stanicu za pauzu.

Athenee (@atheneeathens)

Odlučili smo nazdraviti ovoj gastro turi i završiti je na pravi način. Na kultnom mjestu u srcu Atene, Athenee! Mjesto koje je desetljećima unazad okupljalo kultna imena Grčke i svjetske umjetničke scene.

Athenee je otvorena davne 1939. godine kada je svojim sofisticiranim i luksuznim ambijentom privukla pažnju mnogih, među kojima su bila imena poput Sophije Loren, Meline Mercourije, Odysseasisa Elytisa i mnogih drugih. Nakon 75 godina ovo kultno mjesto je doživjelo redizajn sa željom da sačuva duh i autentičnost tog vremena, ali i unese novine i bude savšeno mjesto sastanka za mnoge danas.

Uz ekstra suhi Hendrix Martini nazdravljamo gostoprimstvu koje nam je Atena još jednom pružila i pozdravljamo vas do neke iduće Journal ture!

*Članak je preuzet sa Journal.rs

Foto: Petar Mitrović

Učitati još
Zatvori