Piknik na bajkovitom Jelenovom grebenu je naša ideja savršenog proljetnog izleta
Piknik na bajkovitom Jelenovom grebenu je naša ideja savršenog proljetnog izleta

Piknik na bajkovitom Jelenovom grebenu je naša ideja savršenog proljetnog izleta

Piknik je jedna jako fora ideja druženja na otvorenom, koja se u posljednjih nekoliko godina vratila na velika vrata. Morate priznati, ima nešto u pikniku što je toliko kreativno, bezbrižno i zabavno. Proljeće i ljeto su kao stvoreni za druženja u prirodi pa smo prošli tjedan iskoristili jedan sunčani proljetni dan za odlazak na piknik. Lokacija koju smo odabrali za izlet bila je Jelenov greben, čarobna slovenska oaza udaljena svega sat vremena vožnje od Zagreba.

Avantura koja započinje odabirom pravog vozila

Svaki odlazak nekamo na izlet prava je avantura koja započinje čim sjednemo u automobil. Kako bismo bile posve bezbrižne, ovoga puta odlučile smo ga rentati.

Više od 10 godina, flota s više od 2000 automobila i preko 100.000 zadovoljnih korisnika samo su neki od razloga zašto je naš odabir pao na agenciju LAST MINUTE Rent a car. Ovdje ćete pronaći najnovije modele prosječne starosti do 6 mjeseci, od manjih gradskih vozila, kompakt klase, elegantnih coupea, obiteljskih (poslovnih) limuzina, ‘fun’ vozila – cabrioleta, monovolumena, putničkih kombija pa sve do luksuznih vozila. Također, možete birati vozila s ručnim i automatskim mjenjačima u svim klasama.

Proces najma vozila je vrlo jednostavan. Na web stranici LAST MINUTE Rent a car upišete mjesto preuzimanja i vraćanja vozila, odaberete datum i sat polaska te povratka i to je to! Izlistat će vam se kategorije vozila među kojima ćete pronaći ono koje najbolje odgovara vašim potrebama. Mi smo se odlučile za XGAR kategoriju i Audi Q3 Automatic. Prilikom rezervacije možete odabrati i dodatne usluge ukoliko su vam potrebne poput dječjeg sjedala, GPS-a, WiFi-ja i sl.

Preuzimanje vozila je također jako jednostavno. Na odabranom mjestu preuzimanja dočekat će vas osoblje LAST MINUTE Rent a cara koje će vam predati ključeve automobila i spremni ste za polazak!

Jelenov greben – čarobno mjesto koje vrijedi posjetiti

Nakon što smo preuzele svoj automobil i udobno se u njega smjestile, krenule smo put Slovenije. Ugodna vožnja od sat vremena proletjela nam je u zanimljivim razgovorima o svakojakim temama pa smo za čas stigle do Jelenovog grebena. Smješten u podnožju prekrasne Olimske gore, Jelenov greben najpoznatiji je kao dom pitomih jelena. Na imanju od osam hektara dočekat će vas krdo koje danas broji oko 100 jelena, košuta i moćnih muflona koji su postali glavna atrakcija ovog mjesta.

Naime, jeleni borave na ovom području od davne 1989. kada su ih vlasnici imanja doveli s naših Brijuna. Prvotni razlog zbog kojeg su dovedeni je ispaša, no vrlo su brzo postali prava turistička atrakcija. Tako je nastalo turističko seosko imanje Jelenov greben. Obiteljsko je to poduzeće koje vodi obitelj Ježovnik s osobljem, a koje se trudi da se svaki posjetitelj osjeća dobrodošlim i kao kod kuće.

Družile smo se s jelenima i uživale u predivnoj prirodi

Svakog dana osim ponedjeljkom ovdje možete individualno promatrati jelene, hraniti ih, maziti, fotkati se s njima… U trgovini Pri mami možete kupiti hranu za jelene s kojom ćete im se lako približiti, a oni će vam vrlo rado jesti iz ruke! Na vođenoj turi po imanju od vlasnika ćete čuti sve što vas zanima o ovim prekrasnim životinjama koje će vas osvojiti na prvi pogled.

Osim preslatkih jelena, ovo imanje nudi sve što je potrebno za potpuni odmor. Ovdje se nalazi restoran s raznim specijalitetima i delicijama, zatim rustikalna čajana s terasom na kojoj možete uživati u domaćim slasticama i domaćim pićima. Tu su i dva pansiona ukoliko poželite prespavati te wellness s jacuzzijima i saunama za potpuno opuštanje. Najnovija atrakcija je proizvodno-turistički centar Piki u kojemu se proizvode svi navedeni proizvodi, ali i više od toga, a cijeli proces proizvodnje možete vidjeti sami u njegovom obilasku.

Nakon obilaska cijelog imanja, možete se odmoriti na beskrajnim zelenim livadama i uživati u predivnoj prirodi koja vas okružuje. Mi smo zato iz Zagreba ponijele svoju košaru za piknik i okružene jelenima i zelenilom uživale u sunčanom danu.

Kako organizirati savršen piknik?

Sve što vam treba za dobar piknik je dekica na kojoj ćete se udobno smjestiti, košara koju ćete napuniti finim stvarima i, na kraju, dobro društvo! Proljeće je idealno za odmor na otvorenom pa okupite svoje najdraže osobe, odaberite omiljeno odredište i od svakodnevice i briga pobjegnite u prirodu.

Za onaj final touch pobrinuo se LAST MINUTE Rent a car koji do 23.04. ima 10% popusta na sva vozila pa za savršeni piknik možete rentati automobil po svojoj želji. Dovoljno je prilikom rezervacije unijeti promo kod PIKNIK i avantura može početi.

Učitati još
Zatvori