Anita Dujić Broadfoot: Nezaboravno obiteljsko putovanje u Jordan
Anita Dujić Broadfoot: Nezaboravno obiteljsko putovanje u Jordan

Anita Dujić Broadfoot: Nezaboravno
obiteljsko putovanje u Jordan

Anita Dujić Broadfoot, naša uspješna poduzetnica, dizajnerica i vlasnica brenda Juno, s nama je podijelila doživljaje s nedavnog obiteljskog putovanja u Jordan. U avanture se upustila s mužem i kćerkicom Lily, tamo je proslavila rođendan, a nastali su i neki posebni trenuci koje će pamtiti još dugo.. Anita nam je otkrila što ih je najviše očaralo, kakva je u Jordanu hrana te dala savjete za sve one koji razmišljaju o odlasku u čaroban Jordan.

  • Kako to da ste za putovanje odabrali baš Jordan? Čime vas je privukao?

Ovo je moj drugi posjet Jordanu, a razlog odlaska tamo je što moj muž priprema snimanje filma tamo, točnije u pustinji Wadi Rum.

  • Priroda je čudesna, arhitektura i kultura također.. Koja ste sve mjesta posjetili, što vas je najviše očaralo?

Destinacije zbog kojih veliki broj turista dolazi u Jordan su svakako Petra, Mrtvo more i pustinja Wadi Rum. To je nezaobilazno kada ste tamo. Ja sam ih sve već vidjela, ali sam se veselila vidjeti ih opet jer su naprosto čarobne i nevjerojatne lokacije. Petra ostavlja bez daha, posebno kada imaš na umu da je to sve izgrađeno prije više od 2000 godina i pitaš se kako.

Zatim Wadi Rum koja za razliku od drugih pustinja ima nešto posebno, drugačije, mistično. Nije tipična pustinja. Pijesak je crvene boje i poznata je po velikim stijenama.

  • Što je točno Bubble Camp koji smo vidjeli na vašim fotografijama? Izgleda nevjerojatno.

U Wadi Rum pustinji ima popriličan broj beduinskih kampova (naravno daleko raspoređenih jedni od drugih), od običnih šatora do evo, ovog čuda u kojemu smo mi bili. Tzv. panoramic bubble, tj. staklene kupole iz kojih vidiš nebo, pustinju i sve oko sebe. Doživljaj je teško opisati riječima.

Mene se najviše dojmila potpuna tišina i prekrasno zvjezdano nebo, te to što nismo imali signal na mobitelu – a to mi je prijeko bilo potrebno. Rođendan i digitalni detox s obitelji, može li bolje?

  • Kakva je u Jordanu hrana, lokalne namirnice i specijaliteti?

Hrana je tipična blisko istočna; hummus, labneh, pita kruh, pesceno meso tipa čevapi, puno leće i raznih začina…

  • Koliko je zapravo Jordan turistička destinacija? Kako živi lokalno stanovništvo?

Jordan je potpuno orijentiran turizmu, kako nemaju naftu kao neke okolne zemlje onda se najviše oslanjaju na turizam. Oni su oduvijek bili poprilično neutralni kada su u pitanju sukobi koji se događaju oko njih i nekako liberalni za razliku od ostalih arapskih zemalja.

  • Što biste savjetovali svima koji razmišljaju o putovanju u Jordan?

Jordan je jedna od onih destinacija koje se zaista trebaju vidjeti, ako imate prilike. Sve dobro isplanirati, provjeriti i to je to. Jordan je sigurna, gostoljubiva zemlja i zanimljiva za vidjeti.

  • Možete li s nama podijeliti poneku najdražu uspomenu s ovog putovanja?

To da je Lily naučila plivati i zaroniti! :))

Foto: Anita Dujić Broadfoot

Učitati još
Zatvori