U Sloveniji smo pronašli bajkovito malo mjesto pokriveno snijegom koje želimo posjetiti
U Sloveniji smo pronašli bajkovito malo mjesto pokriveno snijegom koje želimo posjetiti

U Sloveniji smo pronašli bajkovito malo mjesto pokriveno snijegom koje želimo posjetiti

Dolazak zime veseli nas radi blagdana, adventskih izleta, gledanja filmova uz omiljene kolače, ali i snježnih radosti kojima se vječno nadamo. No, čak i ako nas snijeg ove zime ne iznenadi, nedaleko od Zagreba postoji nekoliko bajkovitih mjesta idealnih za jednodnevne ili vikend izlete.

Na manje od 3 sata vožnje od Zagreba, u Kranjskoj Gori u Sloveniji, smjestilo se malo, bajkovito mjesto u koje smo se zaljubili na prvi pogled. Alpska Vasica alpsko je selo s autentičnim božićnim duhom koje svake zime zatrpa snijeg. Trg s crkvicom, male uličice i mnoštvo osvijetljenih i ukrašenih drvaca i kućica s božićnom ponudom ondje svakog dana očekuje posjetitelje.

Alpska Vasica, Kranjska Gora

Kranjska Gora zimi je popularno odredište skijaša, pa se tako Alpskom Vasicom tijekom zimskim mjeseci svakodnevno okupljaju i šeću skijaši s obližnjeg skijališta. Nakon dana na skijalištu, ovakvo čarobno malo mjesto s bogatom gastronomskom ponudom sve je što se traži. Možete pronaći kuhano vino, tople bezalkoholne napitke kao i tople obroke, ali i druge domaće proizvode. U šetnji mjestom ugrijati se možete uz vatru, a zabavu garantiraju i razni glazbeni nastupi. Čak i ako ne dolazite u Kranjsku Goru radi skijanja, isplati se napraviti jednodnevni ili vikend izlet i posjetiti mjesto.

Jezero Jasna

Osim prave zimske bajke u Alpskoj Vasici, svakako vrijedi posjetiti i obližnje jezero Jasna. Manje poznato od Bleda i Bohinja, jezero Jasna također nudi prekrasne vizualne i šetnje uz vodu, kao i biciklističke i sportske staze, a zimi je ipak posebno. Pod slojem krhkog leda, okruženo snježnim pokrivačem, jezero se nalazi 2 km od Kranjske Gore, ili sat vremena vožnje od Ljubljane, pa ga svakako uvrstite na listu mjesta za posjetiti!

Učitati još
Zatvori