Sada je službeno: I ove godine održat će se bečki Advent

Sada je službeno: I ove godine
održat će se bečki Advent

Od sredine studenog do kraja prosinca trgovi i brojne druge lokacije u Beču i ove će se godine pretvoriti u čarobne adventske sajmove. Uz zvukove božićnih pjesama i sjaj tisuća prekrasnih lampica u austrijskoj će metropoli zavladati pravi blagdanski ugođaj. Kako bi posjetitelji i za vrijeme epidemije mogli na siguran način uživati u čarima Adventa, u glavnom se gradu Austrije već duže vrijeme razrađuju i prilagođavaju odgovarajući koncepti.

Advent u Beču uz posebne mjere

Tako će prema sadašnjim planovima nošenje zaštitnih maski na sajmovima biti obvezno za sve, osim u trenutku konzumacije hrane i pića, dok će za stolovima moći biti najviše četiri osobe. Broj sajamskih štandova bit će smanjen, a za održavanje higijene ruku posjetiteljima i djelatnicima na raspolaganju će stajati dozatori s dezinfekcijskim sredstvom. Održavanje aktivnosti u zatvorenom prostoru nije dopušteno, a preporučeno je da se ne organizira program za djecu. Provođenje mjera nadzirat će posebni redari.

Službeno otvorenje bečke adventske priče trebalo bi se održati 13. studenog na već tradicionalno najvećem i najpoznatijem božićnom sajmu ispred zgrade gradske vijećnice. Kroz prekrasno osvijetljen park ispred vijećnice i ove će godine vijugati poznato klizalište na otvorenom površine od 3.000 metara kvadratnih, a u parku će ponovno biti postavljeno popularno drvce ukrašeno stotinama svjetlećih srca.

Otkazan tradicionalni doček Nove godine

Također je planirano otvaranje velikog klizališta, poznatog pod nazivom “Bečki ledeni san”, nakon završetka adventskog sajma. Park i trg ispred gradske vijećnice od 20. siječnja do 28. veljače 2021. ponovo će se pretvoriti u prekrasnu ledenu bajku koja na površini od oko 8.300 metara kvadratnih poziva ljubitelje klizanja svih uzrasta na vrhunsku zimsku zabavu.

Bečka gradska uprava i organizatori odlučili su da tradicionalnog dočeka Nove godine, koji je trebao biti organiziran 31. godinu zaredom, ove zime ipak neće biti. Takozvana “Novogodišnja staza” inače se održava pod vedrim nebom na površini od otprilike 50.000 metara kvadratnih u centru grada, stoga nije moguće osigurati provedbu potrebnih mjera poput ograničenja broja posjetitelja ili održavanja propisanog razmaka od jednog metra. Prvi je to put da je ova manifestacija otkazana, no bečka gradska uprava navodi da se već radi na osmišljavanju programa za iduću godinu.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori