Prirodni spa skriven u Toskani

Prirodni spa skriven u Toskani

Toskana

@finduslost

Toskana je omiljeno turističko odredište za posjetitelje iz cijelog svijeta. Svako godišnje doba ima svoje čari zbog čega ćete nerijetko naići na velike gužve. Pogotovo u proljeće, prije nego što sunce zaista upeče.

No, ovaj mali dragulj nije toliko poznat najširim masama. Radi se o prirodnim toplicama s mineralnom vodom Cascate del Mulino u blizini mjesta Saturnia. Smješten je u krajoliku južne Toskane, u području gdje turizam još nije dosegao svoj puni potencijal kao što je slučaj, recimo, u Firenci.

Toskana

@finduslost

Toskana je uvijek dobra ideja

Cascate del Mulino jedan je od simbola regije. Vodopadi koji kreću direktno iz podzemnog izvora kroz stoljeća su u vapnencu izdubili bazene u kojima se prelijevaju i danas služe za kupanje. Ovaj mineralni spa okružuje bogata vegetacija koja je još jedan od razloga zašto ljudi ovdje bježe na antistres izlete.

Ljekovita voda je konstantne temperature od 37.5°C, a kažu da pomaže s cirkulacijom, kožnim i problemima s probavom. Ovaj prirodni spa dostupan je u svako doba dana i noći, ulaz je besplatan. Poželite li uživati u uređenim toplicama, cijeli kompleks ćete naći u blizini.

Toskana

@finduslost

Planirate li put u Italiju, ovo je svakako jedno od mjesta koje vrijedi posjetiti.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori