Prirodni parfemi i mirisna ulja

Prirodni parfemi i
mirisna ulja

@lucy_vallely

@lucy_vallely

Svake godine parfumerije i drogerije pune se stotinama novih mirisa, upakiranih u predivne staklene bočice kojima je teško odoljeti. Ipak, većina parfema unutar svojih luksuznih bočica sadrži mješavine manje kvalitetne sintetskih kemijskih spojeva. Tek će neki luksuzniji primjerci ponekad uz sintetske sadržavati i prirodne sastojke što će se neizbježno odraziti na njihovoj cijeni, a čija je uloga dodati mirisu dozu rafiniranosti, dubine i dugotrajnosti. Posljednjih nekoliko godina obilježio je povratak organskih sastojaka u kuhinju, ormar i kozmetičku torbicu što je izazvalo jednake promjene i trendove unutar industrije parfema. Green trendovi osim sve veće potraženje prirodnih parfema i mirisnih ulja, izazvali su i sve veću prisutnost takvih mirisa na policama parfumerija i drogerije.

@strangeinvisible

@strangeinvisible

Početak trenda prirodne parfimeristike nalazi se u aromaterapiji, odnosno korištenju prirodnih eterčinih ulje i upoznavanje s njihovim mirisima, karakteristikama i djelovanjima. Prirodni parfemi kao spoj eteričnih ulja osim najrazličitijih mirisnih kombinacija koje možete pronaći na policama parfumerije i prirodnih drogerija ili stvarati sami, nose i pozitivno terapeutsko djelovanje, a svakodnevno nanošenje parfema pretvaraju u aromaterapeutsko iskustvo. Istražite svijet eteričnih ulja koja ćete lako pronaći u svakoj prirodnoj drogeriji ili isprobajte jedan od prirodnih niche parfema koje vam donosimo u nastavku.
STRANGE INVISIBLE
@strangeinvisible

@strangeinvisible

Strange Invisible je prirodna niche parfumerija  sa sjedištem u Kaliforniji čiji su mirisi upakirani u jednostavne i elegantne staklene bočice izrađeni od organskih, biodinamičkih i hidro-destiliranih wildcrafted esencija. Svaki parfem iz njihove ponude u potpunosti je prirodan, dizajniran, proizveden i pakiran unutar njihovog prirodnog laboratorija parfema u Venice-u. Osim popularne linije parfema izrađenih prema znakovima horoskopa o kojima smo pisali nedavno, na njihovim službenim stranicama možete njihovu signature kolekciju, minibar paket sa sedam mini izdanja, ali i mirise za dom i proizvode za njegu tijela. Posjetite njihovu službenu stranicu kako bi pronašli savršenu kombinaciju prirodnih mirisa za sebe i saznali kako doći do njih.

STRANGELOVE NYC

strangelove nyc

strangelove nyc

Iza prirodnih mirisnih ulja i parfema prirodne niche parfumerije strangelove nyc nalazi se poznati supermodel devedesetih, Helena Christensen. Iako se njezino lice nalazilo iza mnogih mirisa i parfema tijekom njezine uspješne i duge karijere modela, u parfumeriji strangelove nyc Helena Christensen po prvi je puta preuzela ulogu kreativne direktorice iza tri mirisa kuća. Ideja iza strangelove nyc parfumerije je stvoriti luksuzne, posebne i  potpunosti prirodne mirise. Njihova ponuda uključuje tri različite kombinacije mirisa u obliku mirisnih ulja i parfema. Dok miris deadofnight donosi senzualnu kombinaciju zelenog lišće, tople vanilije i rijetkog cvijeća, meltmyheart natjerat će vas da se zaljubite u njegov magnetično privlačan miris satkan od nota mandarine, đumbira, sandalovine i čokolade, dok silenceofsea donosi kombinaciju jasnima, tuberoze i angelike koja priziva misterije oceana. U kojim sve pakiranjima dolaze ova tri mirisa provjerite na strangelovenyc.com.

LE LABO
Le Labo Noir

Le Labo Noir

O maloj parfumerijskoj kući iz New Yorka iza imena Le Labo već smo pisali kao o jednim od najpopularnijih niche parfema općenito. Osim prestižnog niche predznaka, svi parfemi iz Le Labu laboratorija nose i prirodne sastojke. Ručno proizvedeni unutar njihovog laboratorija u New Yorku i dostupni samo u njihovom dućanu i na njihovoj stranici, Le Labo je svojim, za niche parfeme karakterističnim, pristupom odlučio  revolucionizirati parfemsku industriju zatrpanu produktima masovne proizvodnje i spojiti luksuz, kvalitetu i prirodne sastojke. Nađete li se u New Yorku, vrata Le Labo laboratorija uvijek su vam otvorena kako bi izbliza mogli vidjeti i doživjeti umjetnost procesa ručnog rađenja parfema.

HONORE DES PRES

Honoré des Prés

Honoré des Prés

 

Honoré des Prés je linija parfema koju je kreirala Olivia Giacobetti, svjetski poznata francuska parfumijerka čiji životopis uključuje rad za prestižne kuće poput Frédéric Mallee, Diptyquea i Hermèsa. Nakon godina iskustva u kreiranju novih i zanimljivih mirisa, Olivia je odlučila stvoriti svoju liniju parfema koja se sastoji od osam kompleksnih mirisa čije bogatstvo slojeva i kombinacija tvore organski sastojci što ih čini još luksuznijim i poželjnijima. Luksuz mirisnih kombinacija iza zanimljivih imena pronađite na honoredespres.com.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram, Honoré des Prés, Le Labo, Strange Invisible, strangelove nyc

Preporuka

Zatvori