Kako se što bolje pripremiti i spakirati za godišnji odmor

Kako se što bolje pripremiti i
spakirati za godišnji odmor

Došlo je napokon i to doba godine kada samo želimo što dalje otputovati od užurbane svakodnevice i stresa. Godišnji odmori nerijetko su upravo oni dijelovi koje planiramo najviše, kojima posvetimo puno vremena u planiranju, ali i na kojima provedemo vrijeme čak i u mislima dok brojimo zadnje radne dane. Kada ste si organizirali vrijeme, smještaj put i sve one sitnice koje su potrebne za bezbrižno uživanje s obitelji i prijateljima, sada je red na dobroj pripremi i organizaciji prije samog puta.

Kako se spakirati za godišnji?

Za početak važno je napraviti dobar plan i popis sa svim stvarima koje bi vam mogle zatrebati. Ako znamo koliko dana ostajemo i kako će nam otprilike ti dani izgledati, možemo unaprijed odrediti odjevne kombinacije koje ćemo onda samo rotirati.Važno je na put nositi praktične odjevne komade koje možemo kombinirati u različitim situacijama i s drugim odjevnim komadima kako nam se ne bi dogodilo da na put idemo s tri putne torbe i dva kofera jer “jednostavno nemamo što za obući”. Važno je dobro provjeriti i vremensku prognozu te uvijek imati šuškavac ili kabanicu (jer zauzimaju malo mjesta) u slučaju kiše. Kada napravite dobar plan vrijeme je za praktično pakiranje.

Kozmetika u malim pakiranjima

Ovisi kojim prijevoznim sredstvom putujete, gotovo nikada nema potrebe da na put nosite kozmetiku u velikim pakiranjima. Pretočite ju u male bočice koje možete kupiti u gotovo svakoj drogeriji ili jednostavno kupite putna pakiranja. Uštedjet će vam mjesta i živce. Neseseri sa šminkom danas često dolaze u varijantama koje su otporne na promjene temperature, pa ih možete koristiti bez straha od kvarenja i topljenja.

Odjeća i obuća

Obuću uvijek pakirajte na dno kofera i umotajte ju u vrećice kako vam ne zamazala odjeću. Pakiranje ljetne odjeće dosta je lakše od zimske, utoliko što je ima manje. Kako ju posložite ovisit će o tome koliko će vam mjesta u koferu ostati za druge stvari. Jednostavan trik s rolanjem i slaganjem uvijek pali, a dobar je i onaj stari da veliku odjeću stavljate na dno dok su najmanje sitnice uvijek pri vrhu. Možete kupiti i jednostavne pregrade za kofere koje će vam olakšati organizaciju stvari. No prije nego spakirate odjeću, pobrinite se za glačanje robe kako kasnije uopće o tome ne morate razmišljati.

Priprema je pola posla

Prije svakog puta trebali bi oprati i osušiti omiljenu odjeću koju ćemo pakirati u kofere. Kada putujemo s cijelom obitelji ponekad nam jako puno vremena oduzme samo glačanje odjeće, a vrijeme nam je dragocjeno pogotovo kada se što prije želimo lansirati na more. TEFAL QT2020 uređaj za okomito glačanje ima tehnologiju koja je spremna za rad u samo 70 sekundi i glača vašu odjeću dvostruko brže nego inače. Prikladan je za sve tkanine, a osim odjeće njime možete osvježiti i sve druge tkanine od zavjesa do posteljine. Tefal IXEO Power All-in-One uređaj za okomito glačanje kombinira tehnologiju visokog pritiska pare i ultimativnu snagu pare s ugrađenom daskom s 3 položaja. Oni pomažu da vaša odjeća izgleda besprijekorno u tren oka od zgužvanih košulja do ljetnih haljinica.

Patentirana Smart bord – ploča ima mogućnost podešavanja u tri pozicije i omogućuje vodoravno glačanje, okomito parenje te novi položaj na ugodnih 30°. Spremnik za vodu ima kapacitet od 1.1L i odvojiv je što punjenje čini jednostavnim. Glava za glačanje teži samo pola težine tradicionalnog glačala na paru, što ga čini super lakim za upravljanje. Jednostavno se koristi i možete ga smjestiti u putnu torbu ako ga pak poželite ponijeti na more. Neka vam pakiranje za godišnji ove godine bude gušt, a ne napor. Sve prednosti TEFAL QT2020 uređaja za okomito glačanje potražite ovdje.

Foto: Tefal, Unsplash

Učitati još
Zatvori