U Journalov ured stigao je uređaj za kavu o kojem smo dugo sanjale – evo kako nam uljepšava dane
U Journalov ured stigao je uređaj za kavu o kojem smo dugo sanjale – evo kako nam uljepšava dane

U Journalov ured stigao je uređaj za kavu o kojem smo dugo sanjale – evo kako nam uljepšava dane

Ovih je dana Journalov ured, na opće oduševljenje, dobio novog člana tima! Riječ je o dugo iščekivanom uređaju za kavu. Omiljen napitak svih članica Journala zaslužan je za jutarnju veselu atmosferu, za “rješavanje” popodnevne pospanosti i najvažnije od svega – produktivan radni dan. Osim toga, mi zaista uživamo u svakom gutljaju kave. No, posljednjih smo mjeseci gotovo svakodnevno razglabale kako nam je potreban uređaj za kavu koji bi znatno olakšao naše muke s kuhanjem (i pranjem suđa), a osigurao nam vrhunske napitke.

Našoj sreći nije bilo kraja kada je jednog kišnog jutra u ured stigao poveći paket – u njemu se krio De’Longhi Dinamica Plus automatski uređaj za kavu. Naš novi pomagač ubrzo je mjesto pronašao u središnjem prostoru u uredu, gdje sve češće provodimo ranojutarnje i popodnevne pauze.

 

Za početak, u uređaj idu zrna kave te ih on sam melje onoliko sitno koliko mi želimo. Upravo korištenje kave u zrnu garantira nam da svakodnevno pijemo svježu kavu! Nadalje, osvojila nas je jednostavnost korištenja uređaja, pa tako svaka od nas do svoje omiljene šalice kave dolazi jednim klikom na touch screen i u svega nekoliko sekundi.

Početak dana uz miris kave

Dolazak u ured ujutro ovih dana posebno miriše na svježe kuhanu kavu i mami naše osmjehe već na ulaznim vratima. Jer, onaj tko je prvi u uredu, zna se, kuha kavu za one koji su još na putu. Kako bi priprema kave za druge članove našeg tima bila još lakša, uređaj ima opciju personalizacije profila!

Personalizirani profili i priprema kave

Personalizirani profili na uređaju omogućili su nam unos naših imena i naših omiljenih napitaka, pa tako samo klikom na svoje ime dobivamo svoju kavu; bio to kraći ili produženi espresso, kremasti capuccino ili neka druga kava.

Poseban spremnik za mlijeko zaslužan je za gustu, kremastu mliječnu pjenu koja je pripremljena na savršenoj temperaturi i dugo ostaje postojana. Odlično je što u spremnik može ići bilo koje mlijeko, pa tako i mlijeko bez laktoze ili biljni napici, odnosno rižino, bademovo, zobeno i sojino mlijeko, koja se u Journalovom uredu također redovito koriste!

Priprema kave na novom De’Longhi Dinamica Plus uređaju ne može biti jednostavnija jer nas kroz cijeli proces vode jednostavne upute na ekranu. Uređaj nam sam govori kada u spremnike moramo napuniti vodu ili mlijeko, kada ga napuniti novim zrnima kave, i naravno, nudi čak 12 opcija kava između kojih možemo birati.

Radni dan je lakši uz šalicu omiljene kave

Za sve prave kavopije kao što smo mi, jutarnja šalica kave nije dovoljna za cijeli dan. Nakon ručka, u Journalovoj kuhinji kreće nova runda kuhanja kava. Pijuckamo ih dok pišemo članke, dogovaramo rasporede i snimanja, dok smo na brojnim sastancima.. Svaka šalica De’Longhi kave podiže nam razinu energije i kreative pri raznim projektima. A čak i ako smo već popili previše kava u danu, tu je uvijek i opcija vruće vode, pa je i priprema čaja sada znatno brža i jednostavnija.

Osim uređaja i kave, stigle su nam i prekrasne dizajnerske čaše za kavu u tri veličine. Čaše imaju duplu stijenku kako bi naše napitke što duže zadržale toplima, što nam je posebno važno dok radimo.

Čišćenje i održavanje 

U Journalovom uredu uvijek je dinamično i užurbano, pa osim za nas same, kave svakodnevno kuhamo i gostima. Zato nam je jako važna jednostavna priprema, ali i održavanje uređaja urednim i čistim. Čišćenje uređaja ne može biti jednostavnije, naime, sam se čisti i upozorava nas kada i kako da mijenjamo vodu.

Sve De’Longhi uređaje za kavu, kao i trenutne akcije i popuste možete pronaći ovdje.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori