Praktične navike od 0-10 koje ćete prakticirati svakodnevno

Uz novu godinu, dolazak toplijeg godišnjeg doba je jedna od najdražih prilika za uvođenje promjena u životni stil. Sunčani dani mnoge će inspirirati da svom zdravlju pristupe iz nove perspektive. Ako razmišljate o tome da uvedete praktične navike u svakodnevni život imamo nekoliko prijedloga. Važnost malih rituala koje često zanemarujemo, a čine veliku razliku, entuzijasti i pobornici zdravog života stalno naglašavaju.

Moderno doba ostavlja nam sve manje kvalitetnog vremena i lako je izgubiti se u vrtlogu obaveza te zaboraviti na ono najvažnije- sebe. Praktične navike o kojima ste zasigurno već razmišljali, ali i čitali ne zahtijevaju odricanje niti pretjerani trud. Možda će vas popis od 0-10 motivirati da ih počnete prakticirati već danas.

Praktične navike za svaki dan

Lifestyle trendove, zahvaljujući društvenim mrežama, stalno pratimo. U samo dva mjeseca 2019. pojavilo ih se već nekoliko od kojih je slowliving koncept definitivno okupio najveću pozornost. Kada govorimo o kvaliteti, točnije zdravom načinu života najčešće mislimo na to kako bi trebali početi vježbati, promijeniti prehranu.. O važnosti mentalnog zdravlja govori se više nego ikada do sad, što je logičan odgovor na moderan stil života. Jedan od trendova koji je obilježio prošlu godinu je mindfulness uz koju smo naučili usporiti i više osluškivati vlastito tijelo. Podjednako je važno brinuti o sebi iznutra i izvana, a od stotinu informacija koje dnevno dobivamo, izabrati onu najprikladniju.

Sve što vam treba u brojkama od 0-10

Sigurno ste se barem jednom našli u situaciji da želite ostvariti nekoliko stvari u jednom danu, a čini se kako su 24 sata jednostavno premalo. Ako pitate ‘uspješne’ ljude koji su se naizgled ostvarili na svim životnim poljima, reći će vam kako svi imamo jednak broj sati u danu, ali ih koristimo drugačije. Dakle, koje praktične navike odgovaraju baš svima, a možete ih prakticirati svakoga dana?

0 (bez) praznih kalorija i prerađene hrane

1 sat tjelovježbe 

2 litre vode

3 šalice zelenog čaja

4 minute za masažu lica

5 stvari za koje ste zahvalni

6 stranica omiljene knjige

7 minuta smijeha

8 sati sna

9 tisuća koraka 

10 navečer: odlazak na spavanje

 

Foto: Instagram

 

 

0