Pohani sladoled koji ne morate pržiti

Pohani sladoled koji ne morate pržiti

Najčešće dostupan u kineskim restoranima, pohani sladoled jedan je od onih fascinantnih deserata koje se uvijek bojimo pripremati kod kuće. Osim što nas u ovom slučaju brine prženje u velikoj količini vrućeg ulja, nismo baš sigurni da bi naša verzija bila jednaka originalu. Zato smo pronašli mali prečac – jednako finu ideju koja ne zahtijeva fritezu, a super će prijati uz nedjeljni film.

Sastojci za otprilike 6 kuglica:
Sladoled okusa koji želite
125 g cornflakesa
100 g Digestive ili Petite Beurre keksa
125 g maslaca
1 žličica cimeta
Šećer (po želji)
Crna čokolada za preljev

Oblikujte sladoled u kuglice, posložite na pladanj i stavite u zamrzivač da se jako dobro stisnu. U međuvremenu sameljite kekse i cornflakes u sitne mrvice pa zagrijte maslac na vatri, pomiješajte ga s mrvicama keksa, cimetom i šećerom te miješajte dok smjesa nije zlatno-žuta i ugasite plamen. Kuglicu po kuglicu vadite iz zamrzivača te ih uvaljajte u smjesu mrvica da sa svih strana budu dobro obložene – morate biti brzi jer je smjesa topla i sladoled će se početi topiti. Prelijte rastopljenom čokoladom i poslužite odmah!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori