Pinterest trendovi za sve foodieje

Pinterest trendovi za sve foodieje

Umjesto pogleda unazad i pregledavanja svih trendova u gastro svijetu prošle godine, tim Pinteresta odlučio je pogledati u budućnost i prema svojim statistikama predvidjeti što ćemo obožavati u 2017. Kako se mijenjaju trendovi u svim područjima života, tako, uglavnom zahvaljujući društvenim mrežama, počinjemo primjećivati i prihvaćati neke ‘vruće’ stvari u svijetu hrane.

Prošle godine to su bili smoothie bowls, chia sjemenke i druga superhrana, a koji su pojmovi u uzlaznoj putanji ove godine čitajte u nastavku.

Proteinske zdjele

Pojam ‘bowls’ seli se iz sfere doručaka i slatke verzije među ručkove i večere u slanoj varijanti. Takozvani Buddha Bowls u jednoj zdjeli kombiniraju sve nutrijente za uravnotežen obrok – proteine, zdrave masti, spore ugljikohidrate, super su jednostavni i idealni kako za ponijeti za posao, tako i za brzu večeru kad umorni dođemo kući.

Empanade i naan

Kako ne bi sve ostalo samo na naglašeno zdravoj prehrani, Pinterest je primijetio da je označavanje jela kao što su empanade ili kruh naan poraslo za 200%. Pizza na naan kruhu? Može!

Zdravi čips

Pokret zdrave prehrane ne jenjava, a polako zdrave grickalice uzimaju prevlast nad junk foodom. Nekoliko ideja za zdravi čips nađite ovdje, a najbolji miks za gledanje filmova večeras donosi Kuživancija.

Ukiseljeno povrće

Nešto što je na našem području dio tradicije i obavezna zimnica, sad postaje popularno u cijelom svijetu. Ukiseljeno ili usoljeno povrće podjednako će dominirati 2017. prema predviđanjima Pinteresta zbog svih zdravih probiotičkih svojstava koje ima.

Napitak od đumbira

Zdravi napitci kojima je đumbir glavni sastojak sve se češće koriste ne samo u borbi protiv prehlada već i za svakodnevni boljitak organizma. I mi smo pisali o jednom od njih.

Zdravi zalogajčići za djecu

Pinterest bilježi veliku potražnu za zdravim snacks koje roditelji pripremaju najmlađima. Voćni domaći sladoled na štapiću zamijenit će čokoladice i lizalice ovog ljeta.

veganskisladoled2

Foto: Instagram, Shutterstock

Učitati još
Zatvori