Cheesecake na štapiću je prava ljetna poslastica koju jedva čekamo probati

Cheesecake na štapiću je prava ljetna
poslastica koju jedva čekamo probati

Street food ideje ponekad zaista mogu poprimiti bizarne razmjere, no koliko god jelo zvučalo neobično, mi ćemo ga uvijek htjeti probati. Jedan od fora primjera je i cheesecake na štapiću koji je ovog ljeta totalni hit!

Cheesecake je jedan od omiljenih kolača na svijetu, a njegova ledena verzija na štapiću idealna je za ljeto. Iako nije novost, cheesecake na štapiću ovog je ljeta zavladao društvenim mrežama. Osim što se jednostavno priprema, jako je fotogeničan pa ne čudi što je ponovno postao gastro trend.

Cheesecake na štapiću

Klasični cheesecake se reže na manje šnite koje se nataknu na štapić, dodatno hlade (ponekad čak i zamrzavaju) te se prije služenja umoče u rastopljenu čokoladu i posipaju najrazličitijim dodacima – od voća, preljeva do keksa. Ovisno o okusu koji želite. I zatim u finom kolaču možete uživati kao u sladoledu!

Male slastičarnice, kamiončići ili pop up shopovi s ovom slasticom nalaze se diljem svijeta, od Kanade do Australije, a zajednička im je upravo ideja ulične hrane, odnosno uživanje u cheesecakeu na štapiću na otvorenom.

Kao što smo već rekli, ovaj desert nije teško reproducirati kod kuće – trebate samo prvo ispeći cheesecake (nekoliko različitih recepata imamo ovdje), šnite jako dobro ohladiti i uvaljati u unaprijed pripremljene mrvice, kekse i slično.

U nastavku smo izdvojili nekoliko fotografija i recepata za inspiraciju – nama već od samog pogleda na njih rastu zazubice.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Sabine‘s Backgalerie (@backgalerie)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britta Vogel-Huber (@britschis_backhimmel)

Učitati još
Zatvori