U Zagrebu je otvoren novi Pet Home Shop sa salonom u koji smo odveli jednog od naših uredskih pasa
U Zagrebu je otvoren novi Pet Home Shop sa salonom u koji smo odveli jednog od naših uredskih pasa

U Zagrebu je otvoren novi Pet Home Shop sa salonom u koji smo odveli jednog od naših uredskih pasa

Za naše kućne ljubimce želimo samo najbolje zato nam je izrazito važno na koga ćemo se osloniti kada trebamo sve za njih. Pet Home Shop već je unazad pet godina naša broj 1 adresa na koju odlazimo kada trebamo hranu za našeg ljubimca, dodatke prehrani, kozmetiku, ali i visoko kvalitetnu opremu te sve ono što našim ljubimcima, ali i nama olakšava svakodnevicu. Od prošlog našeg pisanja, Pet Home Shop narastao je za tri lokacije pa ih sada možete pronaći na sljedećim adresama: Zagreb – Gundulićeva 9, Zagreb – Ulica Dragutina Domjanića 1, Zagreb – Trg Drage Iblera 10, Pula – Stoja 14A (Max City Pula), Osijek – Ribarska ulica 4, Zabok – Matije Gupca 98, Varaždin – Ulica Ljudevita Gaja 4. Njima se  početkom ove godine pridružila još jedna zagrebačka adresa, Maksimirska cesta 82.

Journal_Pethome_Martina Movric-23
Journal_Pethome_Martina

Osim specijalizirane ljekarne kojom je opremljen svaki Pet Home Shop, ovo je prva boutique poslovnica u kojoj se nalazi salon za njegu pasa. Smještena na top lokaciji u gradu, idealno je mjesto na koje možete dovesti svog kućnog ljubimca kako bi mu pružili tretman kakav zaslužuje. Mi smo ih posjetili s jednim od naših uredskih pasa, Špekom, koji je isprobao sve usluge salona, a mi smo ga opremili svime onime što je jednom ljubimcu potrebno za godišnji odmor koji je pred nama.

Journal_Pethome_Martina Movric-4

Važno je kako brinete o vašim ljubimcima

Od velike je važnosti kakvu hranu, dodatke prehrani i opremu koriste vaši ljubimci, no isto tako je važno kako ćete ih njegovati. Brojne vrste zahtijevaju redovito šišanje i kupanje i zato je važno pronaći one salone kojima u potpunosti vjerujete i u kojima će vaši psi uživati. Kako je Pet Home Shop do sada bio lokacija na koju smo dolazili po sve za naše ljubimce (ili naručivali online s rekordno brzom dostavom) znali smo da će usluga “friziranja” naših ljubimaca također biti na nivou. U ovom boutique shopu osjećate da je sve podređeno životinjama i brizi oko njih, a stručno, ljubazno i nasmijano osoblje ovdje je kako bi vam pružilo sve potrebne informacije – bilo da tražite hranu, dodatke prehrani, opremu ili proizvode za njegu.

Journal_Pethome_Martina Movric-26
Journal_Pethome_Martina Movric-18
Journal_Pethome_Martina Movric-27
Journal_Pethome_Martina Movric-29

Prije mora kupanje u kadi

Naš Špek obožava kupanje, no pri svakom početku njege u salonu kod njega je primjetan početni strah. Nismo brinuli jer je stručna i ljubazna groomerica u svega nekoliko minuta taj isti strah razbila i tretman njege mogao je početi. Kupanje, izlinjavanje, četkanje, sušenje, rezanje noktiju – nakon tretmana dobili smo novog i mirišljavog psa. Ovdje veličina nije važna jer ekipa iz Pet Home Boutiquea s istom kvalitetom radi tretmane kako za male tako i za velike pse. Važno je samo naručiti se na termin.

Journal_Pethome_Martina Movric-9
Journal_Pethome_Martina Movric-7
Journal_Pethome_Martina Movric-5
Journal_Pethome_Martina Movric-50

Vrhunski proizvodi za njegu

Za njegu u ovom salonu koriste vrhunske američke proizvode Pet Silk Manuka Honey. Porijeklom s Novog Zelanda, Manuka med snažno je prirodno sredstvo za čišćenje, sadrži antioksidanse i umirujuća svojstva za snažniju i zdraviju dlaku. Nježna formula umiruje dlaku te ju istovremeno hidratizira. Nakon njege ovim proizvodima dlaka ostaje mekana i sjajna. Šamponi i regeneratori se razrjeđuju stoga ih bez problema možete dugo koristiti i u vašem domu između dva odlaska u salon. Potpuno su sigurni za vaše ljubimce, ali i za vašu kožu.

Journal_Pethome_Martina Movric-49
Journal_Pethome_Martina Movric-53

Nakon kupanja – hidratacija i njega

Kako bi smanjili učestalost kupanja, a pritom osigurali dovoljnu hidrataciju kože vašim ljubimcima, isprobajte Dermoscent Essential. Mnogi problemi s kožom kod pasa i mačaka mogu se na vrijeme prevenirati ako koristimo odabrane proizvode.

  • Essential 6® spot-on potpomaže obnavljanje kože te kožu rehidrira, jača se integritet kože, a uz dezodorirajući učinak ograničava se nekontrolirano linjanje i gubitak dlake.
  • Sadrži i koži korisne antioksidante.
  • Idealan proizvod za smanjivanje učestalosti kupanja, visoki udio esencijalnih masnih kiselina (Omega 6-3).Nanosi se vrlo jednostavno, a učinak je vrlo efektan.
Journal_Pethome_Martina Movric-37
Journal_Pethome_Martina Movric-71

Krpelji i buhe

Nakon što je vaš ljubimac okupan, važno ga je zaštiti od nametnika koji mogu biti itekako opasni – buha i krpelja. Najgora noćna mora vlasnika su upravo krpelji i zato je važno redovito i pravovremeno voditi računa o tome da su naši četveronošci zaštićeni. Mnogo ljudi se u posljednje vrijeme razboljelo od borelioze ili lišmanioze – bolesti koju prenose krpelji, zato na vrijeme zaštitite ljubimca i sebe!

U specijaliziranim ljekarnama Pet Home Shopa možete pronaći razne proizvode za zaštitu od buha i krpelja, a mi smo za Špeka odabrale Frontline Tri-Act L, otopinu za nakapavanje, za pse 20-40 kg. Ona se koristi za liječenje i sprječavanje infestacije buhama i/ili krpeljima kada je istovremeno potreban i repelentni učinak (sprječavanje hranjenja parazita) protiv krpelja, papatača, muha koje ubadaju i/ili komaraca. Nakon kupanja u salonu, morat ćemo pričekati 48 sati po preporuci veterinara kako bismo špeku mogli aplicirati Frontline Tri-Act L. Nakon toga smo mirni pet tjedana i možemo se nastaviti pripremati za odlazak na godišnji.

Journal_Pethome_Martina Movric-24
Journal_Pethome_Martina Movric-14
Journal_Pethome_Martina Movric-36

Nakon vanjske njege – vrijeme je za njegu iznutra

Kako je izrazito važno čime hranite vaše ljubimce, zamolili smo osoblje u shopu da nam pomogne odabrati hranu, grickalice i dodatke prehrani prilagođene pasmini. Visoko kvalitetna hrana ovdje je imperativ, a kako smo do sada ovdje naručivali hranu online potpuno smo se prepustili u ruke profesionalaca i njihove preporuke. Odabrali smo Sam’s Field Light & Senior Janjetina i Riža za starije pse i pse koji pate od prekomjerne težine s obzirom na vrstu psa i njegovu sklonost debljanju. Uz suhu hranu, uzeli smo i konzerve.

Journal_Pethome_Martina Movric-21
Journal_Pethome_Martina Movric-31
Journal_Pethome_Martina Movric-32
Journal_Pethome_Martina Movric-44

Veganske i lako probavljive grickalice koje štite zube

Iako sve kreće od hrane, grickalice koje naši ljubimci često dobivaju također trebaju biti visoko kvalitetne, stoga smo se (osim onih klasičnih grickalica koje moramo uzeti) ovoga puta odlučili na one koje će biti dobre za zdravlje njihovih zubi.

Veganske i bezglutenske kosti PlaqueOff System™, sadržavaju kelp algu iz održivih izvora Sjeverno Atlantskog mora. Kelp alga je bogat izvor mikro-nutrijenata i 100% je prirodna. Jedinstveni oblik kosti s abrazivnim svojstvima pomaže čistiti zube, osvježuje zadah te smanjuje plak i zubni kamenac. Sigurne su za vaše ljubimcestarije od 6 mjeseci i teže od 4 kg te lako probavljive.

Journal_Pethome_Martina Movric-75

Osim grickalica, ProDen PlaqueOff prah za oralnu njegu na učinkovit način doprinosi odstranjivanju postojećeg plaka i kamenca, a time i uklanjanju lošeg zadaha iz usta. Poboljšanja se primjećuju za otprilike 3-5 tjedana korištenja. Mogu ga podjednako koristiti i psi i mace.

Journal_Pethome_Martina Movric-64
Journal_Pethome_Martina Movric-40

Vrijeme je za igru i skakanje u more

Pri ljetnim vrućinama, osim što moramo paziti da naši psi imaju redovit pristup čistoj i svježoj vodi te laganoj, njima prilagođenoj hrani, moramo paziti i na njihovu tjelesnu temperaturu. Psi koji obožavaju vodene aktivnosti jedva će dočekati skakanje u vodu kako bi se osvježili, a pritom se izlažu riziku od prevelikog trošenja zglobova. Veterinari tu preporučuju dodatak prehrani za pse Flexadin Advanced – ukusne žvakaće tablete za potporu metabolizmu zglobova u slučaju osteoartritisa. Za najbolji rezultat koristite zajedno s hranom koja ima istu namjenu, dodatnu korist u smislu zdravlja zglobova. Njegova primjena je praktična i jednostavna – jednom dnevno, ima analgetsko svojstvo, smanjuje upalu i olakšava pokretljivost zglobova. Koristan je za sve pse i mace kako bi se što bolje očuvalo njihovo zdravlje, a ne samo one s velikom fizičkom aktivnošću.

Journal_Pethome_Martina

Zadnje, ali ne i manje bitno – svi oni dodaci koji će vama i vašim ljubimcima ljetovanje učiniti nezaboravnim

Na more nikako ne krećemo bez torbe u koju ćemo staviti essentials za naše kućne ljubimce. Pet Home Shop izradili su svoje platnene torbe u suradnji s brendom Mustra, u koje smo bez problema utrpali sve ono bez čega ne krećemo na put. Vodonepropusne plutajuće igračke za bezbrižna i duga plivanja, putne bočice za vodu super i praktičnog dizajna, skidač krpelja te biorazgradive vrećice za izmet. Mi smo sada kompletirani i brojimo zadnje dane do godišnjeg, a vas pozivamo da učinite isto i na jednom mjestu obavite kompletnu pripremu vašeg ljubimca za odlazak na more i tako sebi olakšate početak dugoočekivanog ljetnog odmora.

Journal_Pethome_Martina Movric-17
Journal_Pethome_Martina
Journal_Pethome_Martina

Više informacija o Pet Home Shopu potražite na njihovom webu, Facebooku i Instagramu, ali i dolaskom u njihove poslovnice.

Zagreb – Gundulićeva 9, Zagreb – Ulica Dragutina Domjanića 1, Zagreb – Trg Drage Iblera 10, Zagreb – Maksimirska cesta 82, Pula – Stoja 14A (Max City Pula), Osijek – Ribarska ulica 4, Zabok – Matije Gupca 98, Varaždin – Ulica Ljudevita Gaja 4.

Učlanite se i u njihov klub vjernosti Član obitelji i tako uživajte u svim popustima i pogodnostima koje članstvo nosi.

Journal_Pethome_Martina Movric-78
Journal_Pethome_Martina
Učitati još
Zatvori