Journal biljka mjeseca: Ova palma idealna je za ured ili dnevni boravak
Journal biljka mjeseca: Ova palma idealna je za ured ili dnevni boravak

Journal biljka mjeseca: Ova palma idealna
je za ured ili dnevni boravak

Palme jednostavno obožavamo. To su zaslužile zbog svog raskošnog izgleda, jednostavnog održavanja i wow efekta kojeg ostavljaju u svakom interijeru. O nekim palmama smo već pisali, kao što je primjerice Palma Licuala cordata, a danas ćemo pažnju posvetiti palmi Kentiji. Poznata i po latinskom nazivu Howea forsteriana, ova palma je miljenica brojnih interijera i eksterijera širom svijeta. Ovaj mjesec odlučili smo je imati u svojim interijerima, a znamo i gdje ju možete nabaviti po super cijeni ovih dana. 

Palma Kentija

Palma Kentija je svakako jedna od najzanimljivijih sobnih palmi. Drugi naziv je “rajska palma”. Listovi su krupni, perasto rašireni, stepenasti i sastavljeni iz dugih kopljastih listića. Listovi ove palme su blago povijeni vrhovima na dolje, tamno zelene boje. Izvorno dolazi s australskog otoka Lord Howe gdje u prirodnom okruženju može narasti do 10 metara u visinu. U vašim domovima ipak ne možete očekivati tolike veličine, ali sve iznad jednog metra je očekivano i super za sobnu biljku. Ova palma lako se održava i uzgaja ako se pridržavate nekoliko osnovnih pravila.

Uzgoj i njega

Ova biljka idealna je za pročišćavanje zraka stoga je rado viđen stanovnik raznih ureda, dnevnih boravaka, ali i terasa i balkona. Biljka sporo raste, ali zato osvaja svojim raskošnim izgledom. Idealna je za svijetle prostorije, ne direktno sunce. Što se zalijevanja tiče, ovu palmu nikako nemojte prezaliti jer to može uzrokovati truljenje korijena. Prskajte ju kao i druge kućne biljke koje vole vlagu i održavajte njezine listove čistima od prašine. Super je Što ova palma nije toksična i zato je idealna za okruženja s malom djecom i kućnim ljubimcima. Svoj primjerak ove palme ovih dana možete kupiti u Đardinu, jer je na posebnom popustu. 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori