Znamo gdje u Zagrebu možete kupiti ovu predivnu palmu

Znamo gdje u Zagrebu možete
kupiti ovu predivnu palmu

Lijepo vrijeme napokon je stiglo i sa svakim sunčanim danom sve ćemo više vremena provoditi na otvorenom. Vrijeme je uređivanja naših balkona i vrtova, presađivanja postojećih biljaka čije vrijeme rasta tek počinje, ali i nabavke novih primjeraka koji će obogaćivati naše interijere i eksterijere. Palme su vizualno atraktivne biljke, specifične za toplije krajeve. Kod nas ih češće možemo vidjeti uz Jadran, ali ni kontinent nezaostaje. Od različitih vrsta palmi jedna je doista specifična jer je poprilično rijetka, ali kada ju jednom nabavite nećete moći zamisliti prostor bez njezine estetike. Palma Licuala cordata sa svojim sjajnim, tamnozelenim kružnim listovima instantno evocira tropske krajeve. Ovu palmu od sada možete kupiti i u vrtnom centru Flora i tako unjeti dašak egzotike u svoj dom.

Briga i uzgoj

Rijetka vrsta palme koja originalno dolazi s Bornea, pravi je ulov kada se pojavi u nekom od domaćih rasadnika. S obzirom na to da dolazi iz područja u kojem je vlaga ključna za njezin uzgoj, takve bi uvjete trebali osigurati ako ju poželite uzgajati kod nas. Minimalna temperatura kojoj bi ova biljka trebala biti izložena je 20 stupnjeva. Visoki postotak vlage koji joj je potreban možete postići raznim ovlaživačima i redovitim špricanjem. Ako ju možete smjestiti uz prozor gdje će imati dovoljno svijetla, rast će brže i jače. Odgovara joj dobro drenirano tlo koje je pomalo kiselkasto. Starijim primjercima mogu narasti poprilično veliki listovi, pa je između ostalog i zbog toga jako atraktivna kolekcionarima.

Savršena za interijere

Upravo zbog svojih kružnih listova koji pomalo podsjećaju na japanske lepeze, savršeno će pristajati u minimalističke interijere. U svijetlim open space prostorima kojima vlada minimalistički namještaj, palma Licuala cordata svojom će izgledom i bojom unijeti živost i tropski ugođaj. Idealna je i za male stanove, gdje želite jednom biljkom postići pravi džungla efekt, a onima koji imaju više biljaka ova će biti taj faktor x koji će cijeli zeleni interijer podići na višu razinu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori