Ova palma idealna je za ured ili dnevni boravak
Ova palma idealna je za ured ili dnevni boravak

Ova palma idealna je za ured
ili dnevni boravak

Palme jednostavno obožavamo. To su zaslužile zbog svog raskošnog izgleda, jednostavnog održavanja i wow efekta kojeg ostavljaju u svakom interijeru. O nekim palmama smo već pisali, kao što je primjerice Palma Licuala cordata, a danas ćemo pažnju posvetiti palmi Kentiji. Poznata i po latinskom nazivu Howea forsteriana, ova palma je miljenica brojnih interijera i eksterijera širom svijeta. Kako su pred nama lijepi dani, želimo ovu kraljicu i njezinu energiju u svojim domovima.

Palma Kentija

Palma Kentija je svakako jedna od najzanimljivijih sobnih palmi. Drugi naziv je “rajska palma”. Listovi su krupni, perasto rašireni, stepenasti i sastavljeni iz dugih kopljastih listića. Listovi ove palme su blago povijeni vrhovima na dolje, tamno zelene boje. Izvorno dolazi s australskog otoka Lord Howe gdje u prirodnom okruženju može narasti do 10 metara u visinu. U vašim domovima ipak ne možete očekivati tolike veličine, ali sve iznad jednog metra je očekivano i super za sobnu biljku. Ova palma lako se održava i uzgaja ako se pridržavate nekoliko osnovnih pravila.

Uzgoj i njega

Ova biljka idealna je za pročišćavanje zraka stoga je rado viđen stanovnik raznih ureda, dnevnih boravaka, ali i terasa i balkona. Biljka sporo raste, ali zato osvaja svojim raskošnim izgledom. Idealna je za svijetle prostorije, ne direktno sunce. Što se zalijevanja tiče, ovu palmu nikako nemojte prezaliti jer to može uzrokovati truljenje korijena. Prskajte ju kao i druge kućne biljke koje vole vlagu i održavajte njezine listove čistima od prašine. Super je Što ova palma nije toksična i zato je idealna za okruženja s malom djecom i kućnim ljubimcima. Svoj primjerak ove palme ovih dana možete kupiti raznim vrtnim centrima u Hrvatskoj.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori