PAC-MAN: Kultna igra koja je osvojila srca generacija sada i u LEGO izdanju
PAC-MAN: Kultna igra koja je osvojila srca generacija sada i u LEGO izdanju

PAC-MAN: Kultna igra koja je osvojila srca
generacija sada i u LEGO izdanju

U svijetu videoigara postoje neki naslovi koji su postali kultni i prepoznatljivi diljem svijeta. Jedna od takvih igara je svakako PAC-MAN. Ovaj jednostavan, ali zarazan naslov, osvojio je srca generacija i ostavio neizbrisiv trag u povijesti gaming industrije.

PAC-MAN je arkadna igra koju je 1980. godine razvila japanska tvrtka Namco. Kreator igre, Toru Iwatani nije moga ni zamisliti ni koliki će uspjeh postići s ovim jednostavnim konceptom. PAC-MAN je postao prava senzacija te je brzo stekao ogromnu popularnost kako među igračima, tako i među općom publikom.

PAC-MAN

Kultna videoigra iz 80-ih godina

Sama ideja igre je izuzetno jednostavna. Cilj je sakupiti sve točkice dok izbjegavate četiri neprijatelja. Unatoč minimalističkoj grafici i zvukovima, igra je uspjela pružiti nevjerojatno zabavan i izazovan doživljaj. Osim toga PAC-MAN je postao ikona popularne kulture. Lik PAC-MANA u obliku žutog kruga s otvorenim ‘ustima’ postao je prepoznatljivi simbol koji još i dan danas možemo vidjeti u svim sferama. Upravo je on bio inspiracija za novi LEGO set.

Otputujte u 80-e s ovim LEGO® PAC-MAN Arcade setom i uživajte u rekreaciji legendarne arkadne igre.

Autentični detalji

Set se sastoji od 2650 i uključuje PAC-MAN arkadni ormarić sa svjetlećim utorom za novčiće, četverosmjerni joystick, podesivi prikaz rezultata igre i mehanički labirint koji simulira klasičnu potjeru između likova u igrici. Na bočnoj strani ormarića nalazi se poluga kojom pomičete likove. Osim toga u setu se nalazi i mini-figura kojom možete kreirati set za igru PAC-MANA. Na vrhu ormarića nalaze se rotirajuće figurice PAC-MANA i duhova Blinkyja i Clydea. Kada otvorite stražnji dio ormarića možete vidjeti mehanizam za lov u labirintu.

LEGO PAC-MAN set uskoro stiže u prodaju

Set LEGO Icons Pac-Man biće pušten u prodaju 4. lipnja, a cijena ovog retro seta iznosit će 269.99 €. A sigurni smo da će ljubitelji najpopularnijih kockica i nostalgičari ove videoigre uživati u svakom trenutku kreiranja scene iz djetinjstva.

Foto: LEGO, Instagram

Učitati još
Zatvori