8 destinacija za medeni mjesec za parove koji žele nešto više

8 destinacija za medeni mjesec za parove
koji žele nešto više

Collioure, Francuska

Collioure, Francuska

Medeni mjesec je iskustvo neusporedivo s ijednim drugim i savršena prilika za odlazak na putovanje života. Svi novopečeni bračni parovi nadaju se bijegu u posebno mjesto koje će im se zauvijek utisnuti u sjećanje. Poteškoće nastupaju u trenutku kad shvatite koliko je teško pronaći destinaciju koja ne vrvi parovima na medenom mjesecu poput vas i koja će zaista biti neobična, unikatna i posebna. Ovo je osam prijedloga za one koji žele nešto više.

Udaipur, Indija

Udaipur nosi epitet najromantičnijeg grada u Inidiji, a prema nekima čak i u svijetu. U samom srcu grada nalazi se prekrasno umjetno jezero Pichola jarke plave boje, a okružuju ga dvije krasne palače. Uživajte u romantičnoj vožnji brodićem po jezeru, a potom se uputite na večeru u jednom od restorana na krovovima s kojih se pruža pogled na prekrasnu refleksiju grada na vodi.

medenimjesec-Udaipur,-Indija

Barichara, Kolumbija

Bachara, posebno lijep gradić na sjeveroistoku Kolumbije smatra se povijesnim reliktom. Dobro očuvana španjolska kolonijalna arhitektura i ležerna atmosfera ono su što najbolje karakterizira ovaj grad. Uske kamene ulice na brdašcu krase redovi stabala i cvijeća koje je u kontrastu sa bijelim zgradama s glinenim krovovima. Nemojte propustiti posjetiti predivnu katedralu koja se savršeno uklopila u krajobraz grada.

medenimjesec-Barichara-Kolumbija

Palm Cove, Australija

Prekrasna i mirna australska oaza Palm Cove sjajna je alternativa poznatijem Port Douglasu. Odaberite osamljeni komadić duge plaže s toplim bijelim pijeskom i gledajte zalazak sunca ponad kristalno čistog mora uz umirujuće zvukove prašume koja se nalazi iza vas. Za parove koji pronađu trenutak za napuštanje njihova ljubavnog mjesta sjajna je opcija posjet obližnjem Velikom koraljnom grebenu, najvećem koraljnom grebenu na svijetu.

medenimjesec-Palm-Cove,-Australija

Akaroa, Novi Zeland

Ovaj mali skriveni lučki gradić na poluotoku Banks utjelovljuje vaše ideje o pitoresknom pejzažu Novog Zelanda koji oduzima dah. U suprotnosti s vulkanima koji ga okružuju, gradić utjelovljuje pomalo uspavan i izrazito galski osjećaj koji odiše poviješću. Odvažite se na nezaboravno plivanje s dupinima ili samo utonite u zagrljaj supružnika na trošnom drvenom molu i upijajte očaravajuću i spokojnu okolinu dostojnu medenog mjeseca.

medenimjesec-Akaroa,-New-Zealand

Collioure, Francuska

Postoji li išta romantičnije od malog ribarskog sela koje je kao inspiracija poslužilo velikom Henriju Mattiseu? Collioure neodoljivo podsjeća na gradove Azurne obale prije no što su postali velika turistička meka. Nepregledni vinogradi nalaze se ponad ovog šarmantnog gradića smještenog oko malene idilične uvale. Savršen je za lagane šetnje po šljunčanim plažama ili jutarnju kupovinu ukusnih lokalnih proizvoda na obližnoj tržnici.

medenimjesec-collioure

Delft, Nizozemska

Šarmantni povijesni gradić Delft poznat je kao rodni grad jednog od najboljih nizozemskih slikara Johannesa Vermeera. U gradiću možete pronaći prepoznatljiv porculan s plavim i bijelim detaljima. Šetnja njegovim intimnim i neizmjerno privlačnim uličicama, uskim kanalima i prekrasnim starim kamenim mostovima ostavit će bez daha i najromantičnije među vama.

medenimjesec-Delft-Nizozemska

Monsaraz, Portugal

Malo mjesto na vrhu brežuljka nudi spektakularan pogled na regiju Alentejo. Vrhunske gurmanske delicije možete pronaći na svakom koraku i uživati u rustičnim restoranima uz čašu opojnog lokalnog vina. Uživajte u šetnji po vinogradima, nasadima maslina i predivnim zelenim brežuljcima.

medenimjesec-Monsaraz-Portugal

Třeboň, Češka

Očaravajući gradić prepun je građevina iz doba renesense i baroka koje oduševljavaju te je gotovo nevjerojatno da Třeboň nije na radaru turista. Područje s predivnom prirodom i pejzažem idealno je za romantične šetnje uz jezerca i močvare s iznimno bogatom florom i faunom. Maleni dvorci čine ovaj gradić uistinu bajkovitim i idelanim za romantičan odmor.

medenimjesec-Třeboň,-Češka

Tekst i foto: Booking.com

Preporuka

Zatvori