5 najljepših bungalova na vodi za odmor o kakvom maštate

5 najljepših bungalova na vodi za
odmor o kakvom maštate

Kada je riječ o otočkim izletima, ništa ne zauzima tako posebno mjesto poput bungalova na vodi koji su uistinu oličenje smještaja iz mašte. Osamljeni, romantični i beskrajno raskošni, postali su glavna mjesta za odmor na Maldivima, Indoneziji i Fidžiju. A s obzirom na njihovo oslanjanje na ocean koji ih okružuje, nije iznenađenje da se pojavio novi val ekoloških karakterisitika koje dodatno naglašavaju njihovu posebnost, a sve je izgrađeno u skladu s ekološkom održivosti.

Izdvojili smo mjesta za odmor koja su omiljeni bungalovi na vodi u cijelom svijetu, stoga se pripremite se za planiranje odmora o kakvom ste oduvijek sanjali.

Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa, Francuska Polinezija

Često zasjenjena većom sestrom, destinacijom Bora Bora, otok Moorea u Francuskoj Polineziji također impresionira svojim čistim morem i planinskim kulisama. Smješteni na sjevernoj obali Mooree, Hilton bungalovi omogućuju vam da skočite ravno s vašeg balkona u ocean. Općenito, ta svojstva na Moorei imaju znatno nižu cijenu od hotela u Bori Bori i na Maldivima, a potpuno su očaravajući.

Six Senses Laamu, Maldivi

Six Senses Laamu smješteni su u središtu jedinstvenog, luksuznog odmarališta na osamljenom atolu Laamu u Maldivima. Vile s trostrukim etažama izgrađene su od lokalnih materijala, što donosi novac u obližnje otočne zajednice. Ovdje možete doživjeti jedinstveno iskustvo ronjenja u društvu morskih biologa na otoku, koji neumorno rade na obnovi i zaštiti grebena. Upoznat ćete krhke koraljne grebene i uz obrok napravljen od proizvoda uzgajanih u organskim vrtovima na otoku i svježe ulovljenih morskih plodova lokalnih ribara. Konačno, priuštite si jedan od mnogih tretmana u spa centru Six Senses s pogledom na ocean.

Niyama Private Islands Maldives, Maldivi

Obožavamo Niyama bungalove od kojih je svaki s privatnim bazenom i palubom sa stepenicama koje vode izravno u lagunu ispod. Ali ono što još više volimo je da ima toliko toga što se treba doživjeti na kopnu i vodi oko ovih otoka blizanaca, uključujući surfanje na svjetskoj razini, kneeboarding, jedrenje na dasci, zmajeve, jet-ski, biciklizam i jogu. Niyama se također uključio u obiteljsko tržište, posvećujući značajan dio otoka zabavi na suncu za najmlađe.

Bawah Reserve, Indonezija

Postoje daleki, ekstravagantni privatni otoci, a tu je i Bawah, koji prednjači u vlastitoj ligi. Ovaj indonezijski raj obuhvaća šest otoka, tri plave lagune i 13 netaknutih bijelih plaža u srcu udaljenog arhipelaga Anambas do kojeg možete doći samo hidroavionom. Uživajte u prirodnom sjaju iz udobnosti sanjivog, rustikalno-chic nadvodnog bungalova. Balkoni imaju stubišta koja vode do morskih plićaka bogatih životom. Ovdje ćete doživjeti spektakularne zalaske sunca, večere u krošnjama drveća, šetnje kroz indonezijsku džunglu i island hopping uz iskustvo kajakarenja.

Song Saa Private Island, Kambodža

Na otočnom arhipelagu Koh Rong u Kambodži, južno od kopnenog grada Sihanoukville, ovo privatno otočko odmaralište je dom za devet nadvodnih bungalova i 18 otočkih vila koje su glamurozne i uistinu posebne. Iz privatnog bazena imate pogled na Tajlandski zaljev. Prijeđite preko pješačkog mosta do susjednog otoka Koh Bong, gdje možete pješačiti po prirodnim stazama i promatrati ptice i druge divlje životinje.

Foto: Pixabay

Učitati još
Zatvori