Ovo su najpopularnija božićna drvca diljem svijeta

New York

Božić ne možemo zamisliti bez drvca koje svake godine kitimo i ukrašavamo najljepšim kuglicama, ukrasima i lampicama. Osim što u svaki dom unose poseban osjećaj radosti i božićnog duha, blagdane ne možemo zamisliti bez predivnih, okićenih borova na ulicama svoga grada. Uvijek ćemo zastati i diviti im se, a osim toga čine savršenu kulisu za predivne božićne fotografije.

Vjerojatno ne postoji grad na svijetu koji za vrijeme blagdana nema božićno drvce na svojim ulicama i trgovima, a među njima postoje ona koja se mogu pohvatiti titulom najpoznatijih na svijetu. Na temelju pretraživanja na Googleu, hashtagova na Instagramu, visini i kuglica potrebnih za ukrasiti ih, u nastavku doznajte koja su to najpopularnija božićna drvca na svijetu.

Božićna drvca koja smo pretraživali

New York

Prema gore navedenim parametrima, božićno drvce u talijanskom gradu Gubbiu najpopularnije je drvce na svijetu. Radi se ujedno o najvišem drvcu na listi za koje je potrebno i najviše kuglica – njih čak 16.400. Odmah iza njega nalazi se najpoznatije drvce na svijetu – ono koje ukrašava Rockefeller Center u New Yorku. Riječ je o globalno najguglanijem božićnom drvcu i drvcu s najviše hashtagova na Instagramu (53.000).

Treće mjesto zauzelo je božićno drvce u Vilniusu, glavnom gradu Litve. Radi se o 24 metara visokoj instalaciji od metalnih ploča ukrašenih svjetlima koja mijenjaju boju s vanjske strane i zrcalima s unutarnje strae. Kao i prethodnih godina, metalni okvir ukrašen je pravim granama smreke, sakupljenim sa srušenih stabala iz obližnjih šuma.

Drvce koje ukrašava londonski Trafalgar Square nalazi se na devetom mjestu ljestivice, a ujedno je treće najguglanije drvce na svijetu, sa 7.660 pretraživanja mjesečno. Deseto mjesto zauzelo je božićno drvce smješteno na Crvenom trgu u Moskvi.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

A post shared by Paul (@walkep)

Cijelu ljestvicu donosimo u nastavku.

  1. Božićno drvce u Gubbiu, Italija
  2. Božićno drvce u Rockefeller Centeru u New Yorku
  3. Božićno drvce u Vilniusu, Litva
  4. Plutajuće božićno drvce u Rio de Janeiru, Brazil
  5. National Christmas Tree u Washingtonu
  6. Božićno drvce na Trgu Zócalo u Mexico Cityju
  7. Božićno drvce na Trgu Puerta del Sol u Madridu
  8. The Great Christmas Tree u Strasbourgu
  9. Božićno drvce na Trafalgar Squareu u Londonu
  10. Božićno drvce na Crvenom trgu u Moskvi
Madrid
Strasbourg
Moskva
Moskva

Foto: Unsplash, Profimedia, Instagram

0