Journal Pets: Ovo su najljepše plaže na kojima će uživati i vaš ljubimac
Journal Pets: Ovo su najljepše plaže na kojima će uživati i vaš ljubimac

Journal Pets: Ovo su najljepše plaže na
kojima će uživati i vaš ljubimac

Dolaskom srpnja i ekstremno visokih temperatura jedino o čemu razmišljamo većinu vremena jest kako pobjeći od gužvi i stresa i odmoriti u hladu blizu mora. Odabir destinacije prvi nam je na popisu.

I dok oni bez kućnih ljubimaca bezbrižno odabiru sljedeću lokaciju, svi vlasnici pasa često se susretnu s dilemom prije godišnjeg – hoće li voditi psa sa sobom ili ga ostaviti rodbini da se nekoliko dana brine o njemu. Sigurni smo da odluka nikad nije laka.

 

najljepše plaže za pse

Rasprostranjenost psećih plaža duž cijele obale

No ako na put planirate sa svojim kućnim ljubimcem, onda je dobra priprema, potraga i analiza potencijalne lokacije za odmor ključna. Danas možemo pronaći sve veći broj pet-friendly smještaja, ugostiteljskih objekata, destinacija i plaža. Također, veliki broj hrvatskih plaža ima potpuno odvojene šljunčane ili pješčane plaže za pse. Stoga ne morate brinuti. Ovog ljeta svog ljubimca možete bezbrižno voditi sa sobom na sva putovanja i avanturu u nepoznato!

Sve priobalne regije poput Istre, Kvarnera i Dalmacije već više desetljeća održavaju tu tradiciju te se prilagođavaju novim trendovima i stvaraju širok raspon raznolikog sadržaja. Stoga kamo god išli, plaža za ljubimce neće manjkati!

U nastavku donosimo najljepše plaže za pse na našoj obali.

plaža za pse

Plaža Punta Šilo i Vela plaža u Baškoj – otok Krk

Najveći i najnapučeniji otok na Jadranu, otok Krk, uistinu ima velik broj plaža za pse te je uz Lošinj, ali i ostatak sjevernog Jadrana, prava dog-friendly destinacija. Plaža Punta Šilo nalazi se u priobalnom mjestu Šilo. Riječ je o šljunčanoj, lako dostupnoj plaži te izrazito pet-friendly domaćinima i lokalcima.

Vela plaža u Baškoj jedna je od najljepših i najpoznatijih naših plaža. Ova plaža zbog svoje čistoće mora i okoliša ima ponosnu oznaku Plave zastavice te je zbog opremljenosti, mirnog i plitkog mora jedna od najboljih plaža za obiteljski odmor. S posebno ograđenim prostorom i vaš će ljubimac moći uživati u svim blagodatima predivne plaže i mora.

Plaža Podvorska Crikvenica

Najpoznatija i najopremljenija plaža za pse kako u Hrvatskoj je plaža Podvorska u Crikvenici. Pravi je raj za kućne ljubimce i njihove vlasnike. Ova je plaža čak i proglašena najsređenijom plažom za pse u čitavom svijetu.

U Podvorskoj postoji i prvi all-inclusive restoran za pse. Stoga će vaš kućni ljubimac moći u potpunosti uživati na odmoru.

Profimedia

Premantura  – Istra

Medulin, Pula, Poreč, Rovinj, Umag, Vrsar i Labin samo su neki od gradova gdje se doslovno bilo gdje možete okupati sa psom.

No jedna od najljepših plaža koju biste trebali posjetiti je Premantura. Nalazi se na samom jugu najvećeg hrvatskog poluotoka. Smještena je unutar zaštićenog područja rta Kamenjak te ima poseban ulaz za vas i vašeg ljubimca. Ovdje ćete moći uživati u predivnom pogledu na pučinu, mirisima mediteranske šume te bogatoj ugostiteljskoj ponudi za vas i četveronožnog prijatelja.

Dio plaže Zaraće – Hvar

U samoj kamenoj hridi na južnoj strani otoka Hvara smjestilo se selo Zaraće, udaljeno od grada Hvara šest kilometara. Podno malog slikovitog sela nalazi se uvala sa šljunčanim plažama, a jedan dio rezerviran je za pse.

Plaža Duilovo – Split

Split se posljednjih godina u potpunosti prilagodio novim trendovima te je tako otvorio niz posebnih plaža za pse koji se mogu pronaći u svim dijelovima grada uz more. Tako na se na Marjanu vaš čupavi ljubimac može okupati u predivnom moru te bilo kojoj od neoznačenih plaža.

Adekvatno sređena i opremljena plaža je plaža Duilovo. Riječ je o novoj, moderno opremljenoj plaži na istočnoj obali sa svim potrebnim sadržajima. Od tuševa, svlačionica, kantica za smeće, pa čak i šatora radi zaštite od paklenih vrućina čini ovu plažu apsolutno nezaobilaznom stanicom u posjeti „dragulju Jadrana”. Nažalost, još nema restorana ili barova stoga ponesite hranu i piće sa sobom za svaki slučaj.

Plaže za pse
Profimedia

Zaton Mali – Zadar

U Zatonu Malom na 20 minuta od Zadra smjestio se jedan od najsređenijih kompleksa – plaža u turističkom resortu Zaton Holiday koja uistinu podiže kvalitetu ponude na višu razinu. U sklopu kompleksa nalazi se i posebna plaža za pse s apsolutno svim dostupnim sadržajima i bogatom ponudom.

Najljepše plaže za pse u Hrvatskoj

Hrvatska je uistinu pet-friendly destinacija te ćete moći ovo ljeto bezbrižno uživati s vašim ljubimcem neovisno koji dio Jadranske obale odabrali za ljetovanje. Svaki od njih predstavlja predivan kutak netaknute prirodne ljepote.

Nakon što ste pronašli idealnu pet-friendly plažu, vrijeme je i za otkrivanje prirodnih ljepota. Opustite se i prepustite uživanju u ljetu.

Foto: Instagram, Pexels, Unsplash, Profimedia, iStock

Učitati još
Zatvori