Gdje se sve na Jadranu možete bezbrižno kupati s ljubimcem?

Gdje se sve na Jadranu možete
bezbrižno kupati s ljubimcem?

Zakoračili smo u lipanj i to znači da će mnogi uskoro spakirati kofere, ugasiti laptope i krenuti put morskih destinacija. Sunce, more, mediteranski zrak i dobra hrana uz dobro društvo sve su što nam treba za savršen odmor… I kućni ljubimac. Tako će se osim prtljage kao suputnici na brojnim sjedalima naći i četveronožni prijatelji koji s jednakim uzbuđenjem čekaju nove avanture.

Plaže za pse doživjele su pravi procvat unazad nekoliko godina, a sve je krenulo s onima na Kvarneru pa se trend širio do najjužnijih dijelova Jadrana. Cjelodnevni provod na plaži bez nepoželjnih komentara i pogleda te uživanje u morskim valovima, na obostrano zadovoljstvo vlasnika i mezimaca moguće je na više lokacija uzduž Jadrana. Jedna od najvažnijih stavki u procesu planiranja godišnjeg odmora zasigurno je i briga o tome da na sva mjesta možete bezbrižno doći sa svojim psom. Kako bi se poštedjeli neugodnih situacija, izbjegavajte plaže koje nemaju pet-friendly etiketu i uživajte na za to namjenjenim plažama u društvu svog mezimca – bezbružno.

Najpoznatije plaže za pse na Jadranu

Turistička sezona u Hrvatskoj već je počela, a za nju su se cijele godine marljivo pripremali kako bi svaki tip posjetitelja pronašao svoje zadovoljstvo na Jadranu. Plaže za pse rastući su trend i dokaz da smo socijalno osviješteni te želimo vlasnicima ljubimaca ponuditi odličan i bezbrižan odmor. Možemo se pohvaliti da su Istra, Kvarner i Dalmacija ponosno otvorile plaže za pse, prilagođene i uređene prema najvišim standardima.

U svijetu je potražnja za pet plažama u porastu baš kao i kod nas. Posljednje desetljeće nekako se izbjegavalo pričati o toj temi, no zahvaljujući brojnim inicijativama, plaže za pse iz sezone u sezonu niču na svakom koraku. Na linkovima potražite najpoznatije plaže za pse u Istri i na Kvarneru. Što se Dalmacije tiče ponude također ne nedostaje. Na splitskom Duilovu nalazi se sjajna pet-friendly plaža, zatim plaža Vartalac na Visu, Cvitača u Makarskoj, Foša u Zadru…

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori