Journal Pets: Presladak, siv i naboran morski lav tek je došao na svijet

Siv, naboran i jako sladak – ovim se riječima može opisati prinova u bečkom zoološkom vrtu Tiergarten Schönbrunn. Tamo je na svijet došlo mladunče južnoameričkog morskog lava. Prvih nekoliko dana majka i beba bili su odvojeni od očiju javnosti, a od 7. srpnja konačno ih mogu vidjeti i sve posjetiteljice i posjetitelji. „Prvo je to mladunče mlade ženke južnoameričkog morskog lava zvane Peaches koja je 2016. preselila k nama iz zoološkog vrta Hellabrunn u Münchenu. Pokazalo se da je Peaches sjajna majka. Doji svoje mladunče i pomno ga čuva“, kaže ravnatelj bečkog zoološkog vrta Stephan Hering-Hagenbeck.

Mali morski lav živi u posebnoj nastambi s majkom Peaches

Mladunče je mužjak, ali usred cijelog uzbuđenja još nije bilo vremena ni za odabir odgovarajućeg imena. Peaches i njezino mladunče žive u posebno uređenom plitkovodnom dijelu nastambe morskih lavova. Ova vrsta, doduše, zna plivati već od rođenja, ali trebat će još nekoliko dana dok maleni ne otkrije radost brčkanja u vodi.

Kada beba morski lav postane dovoljno vješt u kretanju na kopnu i u vodi, tada će se zajedno s majkom pridružiti ostalim morskim lavovima u nastambi. U zoološkom vrtu Tiergarten Schönbrunn zadovoljni su razvojem ove mlade životinje. „Maleni teži oko deset kilograma. Prvih šest do osam mjeseci je na dojenju. Kada je gladan, već to zna i glasno pokazati“, objašnjava Hering-Hagenbeck.

Južnoamerički morski lavovi − kao što im i samo ime govori − žive na obalama Južne Amerike u kolonijama. Glava nastambe u bečkom zoološkom vrtu ujedno je i otac mladunčeta zvan Comandante. Mladunče možete vidjeti i na YouTubeu.

Foto: Daniel Zupanc

0