U Samoboru se sredinom travnja održava preslatki Samobor Craft Festival

U Samoboru se sredinom travnja održava
preslatki Samobor Craft Festival

Pitoreskni Samobor sredinom travnja postat će domaćin novog glazbeno-izložbenog događanja. Od 21. do 24. travnja u gradu podno Samoborskog gorja održat će prvo izdanje Samobor Craft Festivala.

Samobor Craft Festival

Riječ je o najvećem festivalu malih zanata u Hrvatskoj, a nastavlja tradiciju poznatog “Samoborskog proljetnog sajma”, uz mnoštvo dodatnih sadržaja i još veći broj izlagača.
Osmišljen kao jedinstveni prodajno-izložbeni sajam zanatskih proizvoda, Samobor Craft Festival će na jednom mjestu okupiti bogatu zanatsko-gastronomsku ponudu proizvođača zanatski izrađenih proizvoda i umjetničkih rukotvorina te predstaviti zanimljivosti iz svijeta raznolikih craft proizvođača. Zasebno mjesto na festivalu imat će i Festival igračaka koji će biti popraćen brojnim igrama za one najmlađe te izložbom craft igračaka.

Zanimljiv program i bogata gastro ponuda

Smješten u samom srcu Samobora, na glavnom gradskom trgu -Park ispred Samoborskog muzeja, Trg kralja Tomislava, Ulica Mirka Kleščića i Trg Matice hrvatske, festival će posjetiteljima omogućiti uživanje u bogatoj gastro ponudi, koja će uključivati craft proizvođače piva, gina, male vinarije i proizvođače pjenušca, kave i čokolade, male proizvođače mesnih prerađevina i umaka za hranu. Također, posjetitelji će se moći upoznati i s unikatnim specifičnim zanatskim proizvodima i rukotvorinama, kao što su craft bicikli, funkcionalna kiparska djela u keramici, staklu, metalu i drvima, craft proizvođače obuće, odjeće i nakita…te brojne druge zanimljivosti, što će uključivati i praktične demonstracije te radionice za velike i male. Izložbeni dio festivala bit će popraćen i bogatim glazbenim programom, koji će biti otkriven naknadno.

Foto: @davor_djopar

Učitati još
Zatvori