‘Kad ostanemo bez riječi, preostaju nam djela’. Snažna je to poruka ovog novog videa

‘Kad ostanemo bez riječi, preostaju nam djela’. Snažna je to poruka ovog novog videa

Danas je u Hrvatskoj Dan žalosti, a sve snage volontera i dobrovoljaca koji pomažu u Petrinji, Glini, Sisku i ostalim mjestima i dalje neumorno rade kako bi poboljšale situaciju u kojoj su se našli stradalnici potresa.

Već smo vam pisali o mogućnostima donacije potresom pogođenih krajeva ovdje, a u srijedu smo također izvjestili o tome kako je jedna od ovih akcija u svega 24 sata polučila zadivljujuć rezultat. Riječ je o humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih donacija koju su zajednički pokrenuli Fond 5.5 i Zaklada Solidarna i u sklopu koje je već prvi dan prikupljeno preko 3 i pol milijuna kuna. Do sada već taj iznos zasigurno nadmašuje 6 milijuna kuna, a da će novac doista doći u ruke one najpotrebitijih, govori nam iskustvo s Fondom 5.5 od prošlog proljeća, kada se prikupljao novac za osobe oštećene potresom u Zagrebu i zatim transparentno potrošio na obnavljanje stanova i kuća stradalih u potresu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Zaklada SOLIDARNA (@solidarna.foundation)

Donirati, naravno, možemo i dalje, i dapače, ne smijemo si dopustiti da nevolja koja je zadesila petrinjski kraj nakon svega nekoliko dana postane stara svijet. S ciljem daljnjeg provođenja kampanje, Zaklada Solidarna danas je na svom Instagram profilu objavila video, s trenucima koje su fotoreporteri zabilježili prvog dana na terenu i uz naraciju glumca Rade Šerbedžije.

Donirajte Zakladi SOLIDARNA i Fondu 5.5 za pomoć ljudima Banije kojima je potres uništio kuće, stanove, domove i živote – učiniti to možete ovdje.

Foto: Profimedia

Video: Instagram

Učitati još
Zatvori