Fotografije koje govore tisuću riječi

Fotografije koje govore tisuću riječi

Uz brojne ekipe koje rade na sanaciji potresom pogođenog petrinskog kraja, na terenu su od prošlog tjedna i svi medijski timovi, koji već danima izvještavaju i prenose novosti koje se ondje događaju. Zahvaljujući fotografima, potres u Petrinji i okolici već je dobio vizualnu simboliku, u vidu nekoliko fotografija koje su obišle ne samo Hrvatsku, već i cijeli svijet. Tužne i sjetne, no s druge strane nevjerojatno snažne, fotografije iz ovog kraja koje viđamo zadnjih dana izazivaju jake emocije i ne ostavljaju nimalo mjesta za ravnodušnost.

Luka Šangulin autor je fotografije koja obilazi društvene mreže

Baš takve su i fotografije Luke Šangulina, foto reportera koji je u Majskim Poljanama za portal Index.hr dokumentirao nekoliko nezaboravnih prizora. Jedan nas je naročito ganuo; na fotografiji koja je obišla Hrvatsku nalazi se baka Milica, koja zagrljajem pruža utjehu svojoj kravi i daje do znanja koliko su joj njene životinje bitne, gotovo poput djeteta. Baka Milica živi u teškim uvjetima, no kao i mnogi u ovom kraju i dalje ima jak i nepokolebljiv duh, proizašao iz borbe s brojnim životnim nevoljama.

Zbog potresa, stradale su joj dvije krave, no ove dvije koje vidimo na fotografijama srećom su spašene. Fotografije ostavljaju nadu da će i baka Milica i njeni sumještani još jednom uspjeti stati na noge i zakoračiti u neko bolje ili barem stabilnije sutra.

Foto: Index.hr, Luka Šangulin

Učitati još
Zatvori