Dobre vijesti vikendom: ChiaCups kafić otvara se danas, a mi donosimo prve fotografije
Dobre vijesti vikendom: ChiaCups kafić otvara se danas, a mi donosimo prve fotografije

Dobre vijesti vikendom: ChiaCups kafić otvara se danas, a mi donosimo prve fotografije

Prije nekoliko tjedana razveselile su nas vijesti koje smo uspjeli uhvatiti na Instagram profilu ChiaCups studia iza kojeg stoji Filipa Sorko. Već naveliko poznate kao najfotogeničnije šalice, njihov dizajn i uzorci ono su što ih čini posebnim i šarmantnima. Filipa nas svaki put iznova razveseli novim prigodnim kolekcijama, a svakako jedna od ključnih stvari jest što su one ručno rađene, s puno ljubavi.

ChiaCups_Sanja Jagatić (3)
ChiaCups_Sanja Jagatić (9)

Kada je objavila da otvara vrata fizičke trgovine i svog prvog kafića na križanju Palmotićeve i Šenoine ulice jedva smo čekali zaviriti u njega. Na par koraka od centra grada možete uživati u kavi, maci ili čaju i to iz najljepših keramičkih šalica. Ima li ljepšeg osjećaja od onoga kada ulice krase zimske boje, a vi u toplini kafića uživate u omiljenom napitku okruženi mirisom kave?

ChiaCups Shop & Coffee Bar

U ChiaCups kavi moći ćete uživati već danas. Naime, kafić/trgovina svoja vrata otvara u 9 sati, a mi znamo gdje danas pijemo prvu jutarnju kavu. Sigurni smo da će i vas osvojiti točkasti interijer koji je svoje mjesto pronašao u Šenoinoj 22.

U Chia šalicama posluživat će se Cogito kava, Teasheena čajevi, Materia matcha, a u ponudi će imati i vruću čokoladu s narančom i cimetom, Chai latte, topli turski napitak Salep s cimetom i pistacijom, pa čak i Caffe D’Orzo, tj. ječmenu kavu kod nas poznatiju kao Divku… Za sve ljubitelje biljnih mlijeka super je vijest da se zobeno mlijeko neće dodatno naplaćivati

U ponudi će biti i TO GO opcija, tj. za ponijeti.

ChiaCups_Sanja Jagatić (11)
ChiaCups_Sanja Jagatić (2)

Prilikom našeg prvog ragovora s Filipom, otkrila nam je neke detalje.

Bit će to prvi točkasti kafić (koliko smo mi uspjeli istražiti), a u prostoru ćemo sve detalje koje možemo izraditi u keramici – od pločica za šank, lustera, ukrasa na stolovima itd. ukrasiti točkicama.

ChiaCups_Sanja Jagatić (10)

Točkasti interijer

Već na samom ulazu primijeti ćete spoj starog, ručno rađenog i novog. Kako nam je rekla Filipa, fotelje su bakine, a za njih su istočkali materijal te ih tapecirali.  Stolice su iz jednog starog zagrebačkog stana, a obojili su ih u bež boju, kakve su i njihove šalice. Ono što nam je posebno privuklo pažnju jest aparat za kavu. On je custom made, kao i mlinac za kavu, a krasi ih prepoznatljiva boja i, naravno, točkice.

ChiaCups_Sanja Jagatić (1)
ChiaCups_Sanja Jagatić (7)
ChiaCups_Sanja Jagatić (8)

Prva otvorena ChiaCups trgovina

Nas nije trebalo nagovarati da i danas svratimo u  ChiaCups svijet, a lijepa je vijest da iz ovog preslatkog kafića možete izaći s omiljenom točkastom šalicom po izboru.

Naime, ovo je prva otvorena trgovina domaćeg brenda keramike u Hrvatskoj. U trgovini se, osim klasičnih točkastih šalica nalazi i božićna kolekcija, kao i vaze u svim veličinama, i raznim točkicama, Chia puzzle i čestitke. Bit će nekih stvari koje se inače ne mogu naći na webshopu, jedinstveni komadi. Svaku šalicu pažljivo pakiramo u točkasti papir i ukrasnu kutijicu – savršeno za pod bor, kaže Filipa.

ChiaCups_Sanja Jagatić (4)
ChiaCups_Sanja Jagatić (5)

U kolekciji možete pronaći razne varijante točkica, od stinih do većih, u crnoj, plavoj ili crvenoj boji, a tu je i božićna kolekcija. Savršeno mjesto za odabir božićnog poklona.

Radno vijeme tijekom adventa:

Pon-pet: 7:30-20

Sub: 9-20

Ned: 10-18

Učitati još
Zatvori