Kako je ostajanje kod kuće postalo bolje od izlaska?

Kako je ostajanje kod kuće
postalo bolje od izlaska?

slider-chill

Prije desetak godina na malim ekranima djevojke iz serije Seks i grad otkrivale su čari noćnog života u New Yorku, prve popularne reality serije bile su obilježene dramatičnim situacijama u noćnim klubovima, a klinci iz One Tree Hilla i O.C.-a iskoristili su svaku priliku kako bi organizirali veliki tulum i uništili raskošne kuće svojih roditelja. Jednako poput njihovih omiljenih likova, mladi su početkom 2000.-ih izlaske pretvorili u nezaobilazan dio svakog vikenda, a izlazak sunca nerijetko su dočekali na plesnom podiju. Danas, nova generacija na malim ekranima i ispred njih, izlaske je zamijenila Netflixom, neudobne cipele na petu vunenim čarapama, a neonska svjetla plesnog podija prigušenim svjetlom svijeća i božićnih lampica koje krase njihove sobe. Ludi provodi za današnju generaciju popularno zvanu milenijalcima sve više postaju iznimka, no pravilo. Zašto je i kada ostajanje kod kuće postalo cool?

@nataliamantini

@nataliamantini

Sve više onih između 18 i 34 godine, najbrojnije dobne skupine na svijetu, svoje slobodno vrijeme provodi unutar svoja četiri zida. Vikend se za njih od vremena za provode pretvorio u vrijeme za opuštanje i odmor.  Ulogu novih it djevojaka nakon Carrie Bradshaw i Lauren Conrad preuzele su Instagram zvijezde koje svoje vikende dokumentirane na svim društvenim mrežama provode u cozy uređenim stanovima, sa svijećom na stolu, šalicom čaja ili čašom vina u ruci i s najnovijim maskama na licu. Dok su neki izlasci zamijenjeni takvim ritualima, ostala druženja s prijateljima na plesnom podiju zamijenile su kućna atmosfera, filmske večeri i dostava.

@UONewYork

@UONewYork

Što se zapravo nalazi iza novog trenda ostajanja kod kuće i sve introvertiranijeg života mladih? Sve brži životni tempo i dani ispunjeni obavezama, utrka s vremenom i sati provedeni na poslu koji prelaze granice radnog vremena, čini se, ostavili su traga, jednako kao i popularni healthy trendovi. Zdrav način života sada u živote mladih uvodi odlazak na satove joge i meditaciju, a ispijanje omiljenih koktela zamjenjuje zelenim sokovima. Izlasci su tako novoj generaciji postali iscrpljujući, a alkohol je, iako nekad dio gotovo svakog dobrog provoda, sada izgubio svaku čar.

@urbanoutfitters

Osim užurbanog života i zdravih trendova, tehnologija je još jedan od faktora koji je promijenio navike i način života mladih i postao važan dio kako njihovog radnog tjedna, tako i slobodnog vremena. Činjenica da nam tehnologija omogućava da gotovo sve što poželimo radimo u udobnosti svojeg doma mnoge će zadržati kod kuće. Plaćanje skupih večera i ulaznica za kino čini se gotovo komičnim kad vas samo nekoliko klikova na internetu dijeli od dostave vaše omiljene hrane ili svakog filma koji sada na ekranu svog laptopa možete gledati kad god poželite. Ponekad, svijet unutar vlastita četiri zida, u moru mekanih jastuka i obgrljen toplom dekom jednostavno je predobar da bi ga napustili.

@isabellath

@isabellath

@breezyakarose

@breezyakarose

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori