Otkrivamo 3 nove lokacije na kojima će se održati Advent u Zagrebu
Otkrivamo 3 nove lokacije na kojima će se održati Advent u Zagrebu

Otkrivamo 3 nove lokacije na kojima će
se održati Advent u Zagrebu

Omiljena manifestacija Advent u Zagrebu službeno započinje 26. studenog s paljenjem prve adventske svijeće. Prošle godine program je održan u nešto skromnijem i drukčijem ozračju, no za ovogodišnje izdanje Grad Zagreb je osmislio novi koncept adventskih manifestacija.

Sukladno tome predstavljene su i tri nove lokacije na kojima će se održati ovogodišnji program.

Stara Vlaška

Stara Vlaška postaje nova adventska lokacija, a inspiracija za njezino božićno ruho pronađena u jednoj od najpoznatijih ličnosti hrvatske književnosti, poznatom Zagrepčaninu koji je radnju mnogih svojih romana smjestio upravo na ovdašnje ulice te u zgrade Gornjeg i Donjeg grada – Augusta Šenoe.

Prigodne adventske dekoracije uljepšat će šetnju uzduž ove poznate stare zagrebačke ulice te stvoriti pravu božićnu ugodu za sve posjetitelje!

Panoramski kotac

Winter Park

Park dr. Franje Tuđmana ovog Adventa postaje pravi raj za obiteljska druženja. Postat će mjesto održavanja brojnih radionica, animacija te glazbeno-scenskog programa za djecu kroz koji će mališani izraziti svoju kreativnost i odlično se zabaviti. Posjetitelji će moći uživati u adventskoj gastro ponudi te zabavnom parku.

Prava atrakcija je zaigurno Panoramski kotač, visok čak 36 metara, koji će posjetiteljima pružiti potpuno jedinstven osjećaj Adventa s veličanstvenim panoramskim pogledom na grad. Zvuči čarobno, zar ne? Zato pravac Tuđmanac i uživajte u savršenom adventskom danu sa svojom obitelji i prijateljima!

Advent kod nas doma u Španskom

Advent se širi iz centra grada te prenosi radost, toplinu i dobro raspoloženje u Špansko u obliku posebnog blagdanskog programa za lokalce i posjetitelje. Od glazbenog programa s nastupima dječjih zborova, duhovne glazbe i popularnih izvođača pa sve do kulturnog dijela s predstavama, standup nastupima, izložbama, dramskim školama te filatelističkom izložbom.

Posjetitelje očekuje i bogata gastronomija te zabavni program s radionicama, sportskim aktivnostima i street artom, a organiziran je i poseban program za doček Nove godine. Mladi i stariji, djeca i odrasli, organizatori poručuju kako će u Španskom svatko imati Advent za pamćenje!

Foto: PR, Unsplash

Učitati još
Zatvori