Prvi hrvatski restoran koji je dobio Michelinovu zvjezdicu

Prvi hrvatski restoran koji je dobio
Michelinovu zvjezdicu

monte1

Domaće medije prije nekoliko sati preplavila je vijest o tome kako je prestižnu Michelinovu zvjezdicu prvi puta dobio jedan hrvatski restoran. Radi se o poznatoj gastro lokaciji i jednom od najljepših mjesta na obali, Rovinju, koje je oduvijek poznato kao omiljena lokacija stranih turista.

michelin1

Prestižnu zvjezdicu dobio je rovinjski restoran Monte, a povodom ove odlične vijesti za hrvatski turizam izjavu je dao ministar turizma Gari Cappelli:

„Ponosni smo što je Michelin ocijenio da su naši restorani vrijedni preporuke, a posebno je zadovoljstvo što je jedan naš restoran dobio zvjezdicu, što je najveće priznanje našoj gastronomskoj sceni, ali i turizmu općenito. Dodjela ovakvog priznanja biti će velik poticaj svima ostalima u turističkom sektoru, posebice ugostiteljima jer je to najbolji put ka međunarodnoj afirmaciji hrvatske gourmet scene. 

Prednost gastro ponude Hrvatske svakako je dobavljivost svježih namirnica tijekom cijele godine te mogućnost kreiranja atraktivnih menija, ali moramo biti svjesni da je u cijelom tom procesu neophodna edukacija i ulaganje u ljude, povezivanje s kvalitetnim proizvođačima namirnica te stjecanje međunarodnog iskustva chefova.“

Osim toga, Michelin je podijelio i druge preporuke za 2017., a one su obuhvatile mnoge hrvatske gastro adrese poput restorana FajnDubravkin Put, Takenoko, Le Bistro Esplanade, Mano, Mundoaka i Bistro Apetit u Zagrebu ili restorana Nautika i Stara Loza u Dubrovniku… Sve ih možete pronaći na karti ovdje.

Foto: Monte.hr

Učitati još
Zatvori