Pogledajte novi Takenoko u samom centru Zagreba

RRV_3895_Takenoko

Kultno zagrebačko okupljalište zaljubljenika u japansku kuhinju nakon 15 godina postojanja moći će se pronaći isključivo na novoj adresi – Masarykova 22. Nova japanska priča i na ovoj će lokaciji  donositi svoje specijalitete koje će pripremati dugogodišnji chef kuhinje Motohiko Mochizuki, zajedno sa Mariom Obrovcem te njihovim provjerenim timom.

RRV_3934_Takenoko

RRV_4128_Takenoko

Takenoko je prvi japanski restoran u Zagrebu koji je godinama usavršavao svoje poslovanje i dosljednost u kvaliteti. Zahvaljujući tome, profilirao se u sam vrh zagrebačke restoranske scene, postavši tako svojevrsnim gradskim fenomenom. Nametnuo je visoke standarde gastronomske ponude i praćenju svjetskih trendova u pripremi i serviranju hrane te donosi mnoštvo zanimljivih noviteta.

RRV_4083_Takenoko

Za izuzetno originalan interijer, koji se sada prostire na čak 300m2, zaslužan je zagrebački studio za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, iza kojeg stoji mladi talentirani dvojac arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak. Promišljenim projektom prostoru su udahnuli sofisticiranu zen atmosferu restorana velikih svjetskih metropola. Otvoreni prostor i čisti minimalistički pristup karakteristike su koje novom prostoru daju izuzetno ugodan ambijent. Ambijentalnosti prostora pridonosi indirektna rasvjeta, kao i velike unikatne crno-zlatne svjetiljke, koje su posebno za Takenoko dizajnirali Paulo Valčić i Boran Petljak.

RRV_4099_Takenoko

RRV_4073_Takenoko

Na novom izmijenjenom meniju moći će se između ostalog pronaći i uni-ikra morskog ježa, koja je gastro hit u svijetu te wagy beff, ramen soup i ostala japanska jela koja su osmislili chefovi.

RRV_4068_Takenoko

RRV_4022_Takenoko

Jedan od najuspješnijih zagrebačkih restorana proširio je svoju ponudu, kojom će zasigurno zadovoljiti nepca najvećih gurmana, dosadašnjih poklonika i svih onih koji do sad nisu imali prilike uživati u njihovim specijalitetima.

RRV_3983_Takenoko

RRV_3970_Takenoko

Ono što će zasigurno razveseliti je i nova ponuda koktela i pića, koje su zajedno sa barmenima restorana Takenoko osmislili grupa Ros Solis G&T na čelu s Marinom Nekićem među kojima se posebice ističe koktel osmišljen u čast “kaptolskom” Takenoku, koji je postao sinonim za odličnu hranu i atmosferu. Ovaj koktel stvoren je kao minimalno priznanje za sve lijepe trenutke provedene tamo,  a spoj je japanskog viskija, Nikka from the Barrel, koji je bio u “povojima” davne 2002. godine te jabuke, đumbira i chilli vlasca.

RRV_4052_Takenoko

RRV_4175_Takenoko

Među prvima zavirite u novi prostor Takenoka u užem centru grada za koji smo sigurni kako će postati nova omiljena destinacija svih zaljubljenika u egzotične okuse.

RRV_4096_Takenoko

RRV_4107_Takenoko

RRV_4086_Takenoko

RRV_3943_Takenoko

Foto: Rajna Raguž (RR Vizual)

Komentari