Vrhunski novi menu u Bistrou Apetit

bistro-apetit-4

Nakon dugih 20 godina izbivanja iz rodnog grada, Tom Gretić u novom, jesenskom meniju Bistroa Apetit nastavlja istraživati domaću kuhinju i stare zagrebačke klasike u novim varijacijama vrativši ih na ponovno na gastronomsku scenu.

bistro-apetit-2

„Cijeli meni je bogat sezonskim namirnicama koje nam pruža jesen i naravno naslanja se na francuske temelje kuhanja. Jesen je Bistro Apetit“, kazao je Gretić. Kada bi morao izdvojiti neko od jela s menija to bi bile upravo krpice sa zeljem za koje je rekao kako ga podsjećaju na baku. „Mislim da bi joj se svidjelo to što smo napravili od krpica sa zeljem. U našoj varijanti to su ravioli punjeni sa slatkim pirjanim kupusom uz hrskavu slaninu i umak od papra.“

c

Gosti koji su premjerno kušali jela s novog menija večer su započeli torchonom od gusje jetre na brioshu uz krušku u reduciranom Plavcu malom. Drugi slijed činila je kombinacija kreme od bundeve s emulzijom ulja od bundeve te lososa na toplom dimu. Uslijedila je varijacija purice s mlincima – confit od purećeg zabatka, mlinci, zelena jabuka i vlasac u umaku od vina i hrena. Juneći obrazi, rimski njoki sa špinatom i ukiseljena mrkva prethodili su desertu sadržanom od pite od jabuka, burbon sladoleda, toffee creme s crumbleom od cimeta.

bistro-apetit-10

bistro-apetit-5

Lakoća kojom chef patron Tom Gretić kombinira sastojke na novom meniju zasigurno još jednom podiže ljestvicu ne samo zagrebačke nego i hrvatske gastro scene, a Bistro Apetit čini nezaobilaznom gastro odrednicom ove jeseni.

bistro-apetit-8

Komentari