Malo drugačije ideje za Valentinovo koje ćete pamtiti

Malo drugačije ideje za
Valentinovo koje ćete pamtiti

Bilo da ste tek počeli izlaziti ili ste godinama zajedno, važno je zadržati osjećaj nove i uzbudljive energije. Dan zaljubljenih možda zvuči kao da vam je potrebna večera uz svijeće u otmjenom restoranu s buketom ruža i bocom vina. No, zašto biste bili kao i svi ostali.

Pa, vrijeme je da uzmete Valentinovo u svoje ruke i proslavite na svoj način. Bez obzira na to je li Dan ljubavi simbol koji vas inspirira ili ne, važna je prilika da se odvojite od ludosti svakodnevnog života i proslavite vašu vezu, prisjećajući se koliko ste sretni što imate partnera i što zajedno stvarate trenutke kojih ćete se rado sjećati. Ove godine razmišlajte izvan kutije. Planirajte Valentinovo koje će učiniti da se vaš partner osjeća ne samo posebnim, već i motivirano da zajedno stvorate nove uspomene.

Sve što je kliše, ostavite po strani i učinite Valentinovo jedinstvenim.

Zajednički doručak

Naravno, vaš partner će očekivati da je Valentinovo rezervirano za večeru. Ali zašto ne započeti dan s romantikom? 14. veljače pada u četvrtak ove godine – planiranje doručka ili zajedničke kave prije posla će obilježiti vaš cijeli dan. Tako ćete se osjećati posebno i sve će biti puno uzbudljivije od vašeg uobičajenog četvrtka, uz to što će ovi trenuci vezivanja ujutro učiniti da se osjećate još više uzbuđeno što se vidite i na kraju dana. Čak i ako oboje rano ustajete i žurite na jutarnje sastanke, nije toliko teško napraviti palačinke za partnera ili barem ukusni omlet uz šalicu mirisne kave.

Glamping

Ako ste vi i vaš partner iskusni kamperi, otmjeni piknik sa šampanjcem, logorska vatra, i šator (ne zaboravite vreću za spavanje za dvoje) može biti savršen i jedinstven Dan zaljubljenih. Ako niste iskusni kamperi, postavite vreće za spavanje ili dekice na pod, zapalite vatru (u kaminu ili na TV zaslonu) i budite kreativni sa s’moresima u vašem ušuškanom kutku kako biste dobili autentičan doživljaj logorovanja. Ovo je kreativan, ugodan i zabavan način obilježavanja Valentinova.

Probudite dijete u sebi

Ako ste razigrani i opuštena zabava vam zvuči mnogo bolje nego odijevanje za sofisticiranu večeru, razmislite o rolanju, kuglanju ili klizanju na ledu. Nema načina da se ne zabavite kanalizirati svoje unutarnje dijete s tim aktivnostima, ali jedan od vas je zasigurno mnogo gori od drugog. Provodeći predivne trenutke držite se za ruke dok kližete, smijate se padovima i nespretnostima. Ako ste oboje jednako konkurentni, i recimo atletski tipovi, i to rezultira nekim zavodljivim natjecanjem, to je win-win situacija (bez obzira tko zapravo pobjeđuje).

Filmski maraton

Bez obzira želite li autentično pristupiti obilježavanju Valentinova i gledati romantične komedije ili suhoror filmovi više vaš stil, ili ste oboje ludi za znanstvenom fantastikom, isplanirajte svoj posebni filmski maraton. Stvorite uzbudljiviju atmosferu od tipične TV noći kojoj je kruna obilna večra. Pripremite svoje kokice, čokoladu i vino. Zavalite se, opustite i budite toliko sretni što niste u uskoj haljini u precijenjenom restoranu.

 Spontano putovanje

Ako razmišljate o tome da odete na jednu ili dvije noći, ne brinite – nije prekasno. Zapravo, mnoga najuzbudljivija putovanja dolaze u zadnji čas. Ušuškajte se u obližnji grad i uživajte u istraživanju i luksuzu boravka u hotelu, ili rezervirajte hotelsku sobu u svom gradu. Osjećat ćete se kao da ste na odmoru bez užasne gnjavaže tijekom dugog putovanja. Bez obzira želite li vidjeti i iskusiti nove stvari, ili ćete ostati cijelo vrijeme u hotelu, noć daleko od kuće ponovno će vas povezati i izgraditi uspomene koje nikada nećete zaboraviti.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori