Romantični Netflix & chill: 9 filmova idealnih za Valentinovo kod kuće
Romantični Netflix & chill: 9 filmova idealnih za Valentinovo kod kuće

Romantični Netflix & chill: 9 filmova
idealnih za Valentinovo kod kuće

Sutra slavimo Valentinovo, dan ljubavi. Iako bi svaki dan u godini trebao biti ispunjen ljubavlju, 14. veljače volimo iskoristiti za aktivnosti poput romantične večere ili odlaska u kino. Ako ste vi i vaš partner više za opušteniju večer, Valentinovo vam nije toliko napeto, a opet ga nekako želite obilježiti, onda preporučujemo da ostanete doma i organizirate jedan romantični Netflix & chill maraton filmova. Donosimo devet najboljih.

romantični netflix and chill

The Notebook

Maraton romantičnih filmova na Netflixu najbolje je započeti s jednim od najpoznatijih – The Notebook. Dirljiva priča o Allie i Noi koje dijeli društveni status, no usprkos svemu, uspiju pronaći svoj put nazad, jedna je od najromantičnijih koje smo ikad gledali. Rachel McAdams i Ryan Gosling imaju nevjerojatnu kemiju da ne bismo mogli zamisliti nikoga drugoga u tim ulogama. The Notebook je jednostavno must watch na Valentinovo.

romantični netflix and chill

Pride & Prejudice

Adaptacije Jane Austenovih djela uvijek su dobar izbor za romantični Netflix and chill. Nama je daleko najdraža Pride & Prejudice iz 2005. s Keirom Knightley i Matthewom Macfadyenom u glavnim ulogama. Priča prati mladu Elizabeth Bennet u 19. stoljeću, koja za razliku od svojih vršnjakinja, nema želju upoznati svog budućeg muža. No, upozna bogatog i ponosnog Gospodina Darcyja i iskre odmah frcaju. Međutim, predrasude koje imaju jedno prema drugom priječe im put. Hoće li ih uspjeti prevladati?

romantični netflix and chill

13 Going on 30

Film kojeg ste sigurno gledali na televiziji kao mali, 13 Going on 30 kultna je 2000s romantična komedija odlična za ostaviti mozak na pašu. Riječ je o 13-godišnjoj Jenni koja za svoj rođendan poželi da je odrasla žena. Želja joj se ostvarila i Jenna se sljedeći dan probudi u tijelu 30-godišnjakinje. Ima fit tijelo, odličan posao, garderobu za poželjeti i dečka sportaša. Zvuči idealno, no Jenna uskoro shvati da to nije ono što stvarno želi. Jedino što joj je potrebno je društvo svog prijatelja iz djetinjstva – Matta za kojeg je mislila da joj je uništio 13. proslavu rođendana. No, kada ga sada pronađe odraslog, shvati da Matt više nije ista osoba.

Sonja i bik

Hrvatski film Sonja i bik odlična je romantična komedija koja spaja dvoje sasvim drugačijih ljudi. Film prati ljubavnu priču Ante i Sonje. Sonja živi u Zagrebu i gorljivo se bori za prava životinja. Oštro je protiv borbi bikova koje se tradicionalno održavaju u Dalmatinskoj zagori. Ante živi na selu i njegov otac se bavi upravo borbom bikova. Organizatori borbi odluče Sonji dati izazov. Ako dođe u Dalmatinsku zagoru i suoči se uživo s bikom, oni prestaju sa svojim borbama. Zbog svoje vještine pregovaranja koje Ante posjeduje u svom poslu, upravo njega pošalju u Zagreb po Sonju. Sonja i bik je preslatka i duhovita priča koja bi vas mogla iznenaditi.

romantični netflix and chill

Our Souls at Night

Toliko je filmova napravljeno u kojima gledamo ljubavne puteve mladih parova. No, ljubav i strast ne moraju prestati kada dosegnete određene godine. Upravo to prekrasno prikazuje film Our Souls at Night koji prati Addie i Louisa (Jane Fonda i Robert Redford), susjede koji su oboje udovci. Njihova povezanost postane sve veća kada Addie odluči da se želi bolje upoznati s Louisom. Our Souls at Night je dirljiv i moćan film i topla preporuka za sve one koji žele gledati istinsku ljubav na ekranu.

romantični netflix and chill

A Secret Love

A da ljubav ne poznaje granice, dokazuje i priča iza Netflixovog dokumentarca A Secret Love. Film prati nevjerojatnu priču dvije žene, Pat i Terry koje su se zaljubile 1947. godine. S obzirom na to da je u to vrijeme u Americi život kao otvorena gay osoba bilo nemoguće, Pat i Terry svoju ljubav su držale tajnom šest desetljeća. Dokumentarac prati njihov put kroz sve te godine i pokazuje kako nikad nije kasno živjeti život kakav želiš. Za ovaj pripremite i maramice.

romantični netflix and chill

Pretty Woman

Pretty Woman klasik je koji se za Valentinovo ne propušta. Svi već znamo o čemu se radi. Richard Gere glumi biznismena koji unajmi eskort damu (Julia Roberts) kako bi ga pratila na određenim poslovnim i privatnim eventima. Ono što nije očekivao je da će se u nju i zaljubiti. Mislimo da je već jasno da je tema ove naše romantične Netflix and chill liste to da ljubav pobjeđuje sve, a to Pretty Women savršeno dokazuje.

romantični netflix and chill

The Mirror Has Two Faces

Film kojeg je režirala legendarna Barbra Streisand i u kojem glumi s Jeffom Bridgesom, jedan je od onih koji će vam vratiti vjeru u ljubav (ako ste je ikada izgubili). The Mirror Has Two Faces prati Gregoryja, profesora u srednjim godinama koji se prepusti u romantični, ali ne fizički odnos sa svojom kolegicom Rose, vječno nesretnom u ljubavi.

romantični netflix and chill

What’s Your Number

Romantična komedija What’s Your Number jedna je od onih laganih rom-comova koji su odlična razbibriga za Valentinovo. Prati Ally koja odluči pronaći sve muškarce s kojima je ikada spavala i vidjeti je li jedan od njih onaj pravi. U tome joj pomogne susjed Colin. Kako to inače biva, vrijeme koje provode skupa pretvori se u nešto više, no oboje će morati prevladati vlastite nesigurnosti i strahove kako bi se mogli sasvim prepustiti jedno drugome.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori