Najljepši piknik večeras je na Gornjem gradu

mali piknik01

Mali piknik

Ako se pitate što raditi u Zagrebu usred tjedna i kolovoza, svakog četvrtka možete se zaputiti na Mali piknik na Gornjem gradu gdje vas od 18 do 23 sata čeka ugodna i intimna atmosfera najljepšeg piknika u gradu, uz ljetne okuse koji stižu ravno s menija Malog placa i iz ruku domaćih OPG-ova. Za još bolji doživljaj preporuča se da dođete bosonogi i sretni.

Jedna od glavnih posebnosti Malog piknika svakako je gastro-ponuda isključivo sezonskih, lokalnih namirnica i proizvoda OPG-ova okupljenih pod kapom Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih, organskih proizvoda. Također, uređenje piknika osmišljeno je više u smjeru ljetnih vrtnih druženja nego klasičnih obiteljskih piknika, dok starogradski ambijent daje dodatan doprinos cjelokupnoj atmosferi. Piknik je potpuno samoposlužan – svi su pozvani  istražiti stolove lokalnih proizvođača i na dekicu ponijeti gastro-zalogaje po svom izboru i guštu.

mali piknik02

mali piknik03

Vranicanijeva poljana

Ulaz na Mali piknik je slobodan, a mjesto na pikniku nije potrebno rezervirati. Posjetitelji mogu posuditi neku od već rasprostrtih dekica na lokaciji ili pak ponijeti svoju. Posjetitelji također mogu degustirati i izabrati neke od domaćih proizvoda s pratećeg Malog placa ili, ukoliko žele, sami donijeti hranu i piće. Na Malom pikniku nema unaprijed pripremljenih piknik-košara sa sendvičima i komercijalnim proizvodima s polica supermarketa – fokus je upravo na istraživanju i kušanju autohtonih i prirodno uzgojenih hrvatskih proizvoda, kao i na osobnijem pristupu pikniku.

mali piknik04

mali piknik05

mali piknik06

mali piknik07

mali piknik08

mali piknik10

mali piknik09

mali piknik11

mali piknik12

mali piknik13

mali piknik14

mali piknik15

mali piknik16

mali piknik20

mali piknik21

mali piknik22

Foto: Roko Bahat

0