Louis Vuitton čuva snove budućeg svjetskog prvaka
Louis Vuitton čuva snove budućeg svjetskog prvaka

Louis Vuitton čuva snove
budućeg svjetskog prvaka

Najveći ovogodišnji svjetski sportski događaj, Svjetsko prvenstvo u Kataru, više je od pukih nogometnih turnira. Svjetsko prvenstvo je događaj koji predstavlja zemlje, napore koje su uložile, njihovu povijest, kulturne priče – ne samo zemalja natjecatelja nego i države u kojoj se natjecanje održava. Igre su uvijek bile namijenjene običnom čovjeku, no nedavno je i modna industrija shvatila moć koju igre imaju na veliki dio ljudi.

Pobjeda je stanje uma

Louis Vuitton zapalio je društvene mreže svojom najnovijom kampanjom koju je objavio neposredno prije početka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva “Pobjeda je stanje uma”. Glavni akteri su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, a fotografiju je snimila Annie Leibovitz. Iz Vuittona su rekli da je ova kampanja generacijski nastavak proslavljene kampanje iz 2010. godine u kojoj su sudjelovali velikani nogometa Pele, Maradona i Zinedine Zidane.

Dizajnirani putni kovčeg

Ali, Louis Vuitton svoju je kampanju podignuo na još višu razinu. Trofej koji će osvojiti ovogodišnji pobjednici Svjetskog prvenstva čuva se i prenosi u pažljivo dizajniranom i izrađenom putnom kovčegu Louis Vuitton. Putna torba pažljivo je dizajnirana kako bi tijekom transporta zaštitila 6,175 kilograma težak trofej sačinjen od 18-karatnog zlata i malahita.

Dok su neke od najznačajnijih sportskih kreacija LV-a, uključujući kovčege za trofeje i lopte, rezervirane za Svjetsko prvenstvo u nogometu, ovaj modni brend također je kreirao kožni kovčeg po narudžbi za Svjetsko prvenstvo u ragbiju kao i Svjetsko prvenstvo u video igri League of Legends.

Kovčeg koji čuva najpoželjniji trofej

Kovčeg je prekriven prepoznatljivim monogram, a koji se prethodno koristio u Louis Vuitton kolekciji muške odjeće. Kovčeg je izrađen od prirodne goveđe kože, a predstavljen je na svečanom otvaranju prvenstva te će ponovno biti prikazan na finalu ovogodišnjeg natjecanja. Trofej je otkrio Marcel Desailly, legenda francuskog nogometa na otvaranju u Dohi.

Ovo je četvrti put da Louis Vuitton izrađuje kovčeg u kojem se nalazi najpoželjniji trofej Svjetskoga prvenstva. Međutim, pobjednici trofej ipak neće nositi kući. On nakon finala odlazi natrag u FIFA-in muzej, a prvaci u trajno vlasništvo dobivaju repliku.

Foto: Instagram (@fifaworldcup, @louisvuitton), Twitter (@LouisVuitton)

Učitati još
Zatvori