Ljeto in Croatia: Đir po otocima za dan iz snova

Kada nas razni mediji uspoređuju s Azurnom Obalom, Grčkom ili još nekom od svjetskih destinacija, to čine s razlogom. Iako ga mnogi uspoređuju čak sa Saint Tropezom, po meni je Hvar još bogatiji od njega, osobito kada se radi o prirodnim ljepotama – gdje god da jesi na otoku, možeš se uvijek okupati u kristalnom, tirkiznom moru.

Grad-Hvar

Naš najsunčaniji otok pruža svima jedan predivan odmor. Od lijepih plaža, mora koji posebno sjaji, polja punih lavande, prefinih i jednih od najboljih restorana na našoj obali te bogatu ponudu noćnih izlazaka. Teško ćete pronaći nekog tko napušta ovaj otok s lakoćom.

Hvat--Taxi-Boat

Hvar naprosto moram izdvojiti kao ‘place to be’ za turiste koje ljetuju u Hrvatskoj jer on bez ikakve sumnje ima nešto za ponuditi svakoj osobi koja dođe na otok – u Starigrad, Jelsu, grad Hvar ili bilo koje mjesto. Ako tražite gdje se možete najbolje osvježiti to vam je laka briga, jer gdje god da ugledate more, tu se možete okupati u jednoj od najljepših uvalica koje ste do sada vidjeli. Taj sjaj mora je poseban, čaroban, i vuče vas da se što prije se opustite u morskim radostima.

Otok-Hvar

Isto tako možete se odlučiti na izlet s otoka na jedan od susjednih otoka – Stipanska, Palmižana, Ždrilca, Jerolim i Sveti Klement čekaju vas pa se pripremite za nekoliko nezaboravnih dana dok radite taj mali đir.

Oni koji traže spoj odmora i zabave mogu se zaputiti na Hula Hula Hvar, Carpe Diem Beach u Stipanskoj ili Laganini na Palmižani. Tu ćete provesti dan iz snova, od gastronomskih specijaliteta koji se pripremaju od svježeg ulovljenih plodova mora do osvježajućih koktela, dobre glazbe koja se vrti i uživati u pogledu s ležaljke – to nije samo slika s Instagrama koju viđate po društvenim mrežama, to je realnost.

Hula-Hula--Beach

Luksuz takvog ambijenta treba si priuštiti jer se uistinu opustite i baš kao što i sam naziv lounge bara govori – sve je Laganini. Iako danju ima puno sadržaja na Hvaru, bilo bi šteta da ne okusite noćni život na otoku. Večera u Garifulu će vam uvijek ostati u pamćenju, a Kivas Bar, BB Lounge Bar, Carpe Diem, Ka’Lavanda Music Bar i Pink Champange imaju raskošne ljetne programe, s domaćim i svjetskim izvođacima. A ako budete zaraženi s «island feverom», ne brinite, čekaju vas taxi brodovi do Carpe Diem Beacha, gdje se zabava nastavlja do zore.

Laganini

Nedaleko od Hvara, tu je i Brač, još jedna avantura u koju se možete uputiti. S Hvara možete na Brač s katamaranom, jedrilicom ili organiziranim ekskurzijama, a također se možete uputiti iz Splita, Omiša ili Makarske. Poznat po svom bračkom kamenu, gdje god da se nalazite na Braču susrest će te se s brojnim štandovima koji prodaju suvenire i proizvode ručnog rada. Šteta bi bilo da napustite Brač bez barem jednog malog suvenira svjetski poznatog kamena. Naravno, na Braču morate definitivno posjetiti ono po čemu je najpoznatiji – plažu Zlatni rat.

Bol-na-Bracu

Zlatni Rat je već godinama proglašen kao jedna od najljepših lokacija u Hrvatskoj i Europi. Takvo priznanje je zasluženo, jer ova plaža zlata vrijedi. Idealna je za kupanje i sunčanje, izdvojena od samog grada Bola – Zlatni Rat vam pruži prirodnu ljepotu koja ostavlja bez teksta. Atraktivna borovina uz plažu nudi hladovinu za one koji izbjegavaju vrućinu i sunce, a ako se malo prošetate uz brdo možete uslikati panoramu koja vrijedi kao najbolja razglednica plaže.

Zlatni-Rat

Još ako ju uhvatite u vrijeme zalaska sunca, uhvatit ćete plažu u jednom zlatno – ljubičastom izdanju koje oduzima dah. To je ako stignete i ne zadržavate se previše u zabavnom Auro Beach Bar koji priređuje neke od najbolji zabava na Braču. Po cijelom otoku imate se gdje okupati i zabavljati, a također i odmoriti se. Ovih dana je upravo završio prvi Brač Film Festival koji je zabavio sve prisutne i unio neku novu energiju u Supetar.

Zalzak-sunca-na-Bracu

U raznim klubovima, barovima, restoranima i konobama Brač nudi opuštenu zabavu koja pruža ugodan tempo za vrijeme ljetovanja. Đir po splitskim otocima vam obećava barem jedan dan iz snova, ako ne i cijeli tjedan, koji će vam ostati u sjećanju sve do sljedećeg ljetovanja.

Zlatni-Rat-s-Broda

Dobra vijest je kako će ovih dana svi ovi otoci biti još i bliže, zahvaljajuci tvrtci European Coastal Airlines koja kreće s letovima iz Splita. Naša mala Hrvatska ima toliko toga za ponuditi da je super vijest kako se razvijaju prometni sustavi koji će nas još više približiti njezinim  ljepotama.

0