#worthit – epizoda o sreći i zajedništvu

#worthit – epizoda o
sreći i zajedništvu

6. epizoda – Mađarska

Nakon boravka na Pannonian Challengeu, Leo Gamboc nastavlja svoju #worthit avanturu putevima Mađarske. U ovoj epizodi Leo se bavi jezikom – naime, u Mađarskoj mnogo ljudi ne govori engleski jezik, dok Leo ne govori mađarski jezik. Bez obzira na tu prepreku leo i Jonas su do sada snimili vjerojatno najbolju epizodu. Posjetili su lokacije ne kojima prije nisu bili i družili se s ljudima koje nisu od prije poznavali.

Jezična barijera

U trenutku kada je Leo tražio sponzore morao je znati koja će mjesta posjetiti, koje će lokacije snimati. Iako tada nije znao da će se nalaziti na baš ovim lokacijama, to ga tada nije zamaralo niti brinulo, što se sada pokazalo i točnim. Zamislite da putujete u zemlju čiji jezik ne poznajete i da snimate dokumentarac koji pokazujete cijelome svijetu, no čija publika razumije pretežno engleski jezik. Srećom jezik dirt jumpa i zajednička gradnje staza u šumi spajaju ljude istih interesa tako da se sve jezične barijere instantno ruže.

leo gamboc post

Jonas i Leo doslovno se ‘jezikom dirt jumpa’ sporazumijevaju sa svojim domaćinima. Razumiju njihovu poruku i sve što žele poručiti svime onime što rade i što su do sada stvorili. Bez obzira na izostanak jezika, sreća se osjetila u svakom trenutku. Povezanost i osjećaj ispunjenosti ispunio je svakog tko je sudjelovao u dokumentarcu. Pogledajte video, vjerujemo da će se dio prenijeti i na vas.

leo gamboc post 2

Foto: Leo Gamboc

Učitati još
Zatvori