I ovaj smo vikend u Art parku i to na super događanju koje spaja modu i umjetnost

I ovaj smo vikend u Art parku i to na super događanju koje spaja modu i umjetnost

Ako ste se odlučili ovu subotu provesti u šetnji gradom nikako nemojte zaobići omiljenu zagrebačku ljetnu destinaciju Art park na Ribnjaku. Od 14 sati organizatori su pripremili jedan jako kul piknik u impresionističkom stilu. Art & vintage picnic traje do 20 sati.

Art & vintage picnic

Art & vintage picnic ugostit će kul umjetnicu Niku koja će izlagati svoje radove i družiti se sa svim posjetiteljima. A kroz kist i crteže će na licu mjesta ovjekovječiti vaše raspoloženje i modne kombinacije. Osim Nike omiljeni vintage dućan Mango Sticky Rice koji se nalazi u širem centru Zagreba izlazi u okruženje divnog Art Parka. Sve u svrhu druženja i promicanja održivosti a izložit će i neke kul ljetne komade odjeće i nakita po promotivnim cijenama.

O umjetnici Niki Vrbici

Moda i umjetnost oduvijek idu pod ruku jedno s drugim. Upravo je toga svjesna umjetnica Nika Vrbica koja u svojem budućem radu želi spajati modu i umjetnost uz naglašavanje održivosti i važnosti slow fashion-a. Nika će izlagati i modne ilustracije nastale u sklopu završnog rada naslovljenog „SLIKARSTVO HENRIJA DE TOULOUSE LAUTRECA I MODNA ILUSTRACIJA“. Njega je obranila 2018. godine pod mentorstvom doc. art, prof. lik. Kult. Helene Schultheis- Edgeler. Kroz završni rad analizom slikarstva jednog od najvećih postimpresionističkih umjetnika s prijelaza stoljeća stvorena je skupina radova koji ujedinjuju tehnike i karakter spomenutog umjetnika i modnu ilustraciju. Predstavljaju tako, za današnje doba pomalo nekonvencionalan način ilustriranja mode. Svi radovi naslikani su tehnikom ulja na platnu, kartonu ili ljepenci.

Foto: Ernest Mazarekić, Facebook

Učitati još
Zatvori