Počinje plesni festival u Šibeniku

Flamencoraneo foto 2

I ovog ljeta plesači, plesni ansambli, koreografi kao i istaknute umjetničke organizacije iz Hrvatske i inozemstva predstavit će svoja ostvarenja na Šibenskom plesnom festivalu na tri najljepše pozornice na otvorenom : pozornici ispred šibenske katedrale Sv. Jakova – jedinstvenog spomenika kulture, uvrštenog u na popis svjetske baštine UNESCO-a, pozornici tvrđave Sv. Mihovila – proglašenoj kulturnom atrakcijom godine po izboru Hrvatske turističke zajednice, kao i na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Prošle godine tijekom festivala Šibenik je posjetilo 300-tinjak plesača iz Hrvatske i inozemstva, a i ove godine možemo najaviti poslastice za sve ljubitelje plesne umjetnosti. Festival 25. srpnja u 21 sat, na tvrđavi Sv.Mihovila otvara balet HNK Split ‘5 do 12’, koreografa Igora Kirova, s glazbom Kirila Džajkovskog.

SIGAL ZIV

Slijede ga predstave ‘Metamorphosis’, ‘INYL’ te ‘Eight red hearts’ koju izvodi Sigal Ziv, izraelska gošća festivala, jedna od vodećih umjetnica u kategoriji etničkog plesa i pionir ove specifične plesne forme u Izraelu. Svojom plesnom tehnikom hipnotizira i oduševljava publiku diljem svijeta.

Posljednju večer festivala, u subotu 30.srpnja nastupa bračni par – ona izraelka, on splićanin – Limor Ziv i Ivica Bago. U izvedbi ‘La Flor’ plesat će neoklasičn balet i suvremeni ples. Raspored predstava i sve informacije o ulaznicama posjetite Facebook stranicu.

LIMOR IVICA

0