Lijepe stvari u Rijeci

Lijepe stvari u Rijeci

Umjetnički tandem Žižić/Kožul otvorio je izložbu pod nazivom  “Wonderful Things will Happen” u Malom salonu u Rijeci. Tandem Žižić/Kožul kontinuirano mapira spektar faktora post-tranzicijske stvarnosti u kojima se otkriva raskorak između ekonomsko-društvene stvarnosti i njezine prezentacije kroz različite mehanizme marketinške industrije.

mali slaon post 3

Elegantni radovi na prvi pogled stvaraju osjećaj ugode na koji smo navikli u marketinškim kampanjama i novouređenim prodajnim prostorima – međutim, ubrzo posjetitelj shvaća i osjeća da ulazi u drugačiji svijet, instalaciju u kojoj je folija zgužvana, boce nemaju logo, dopiru uznemirujući zvukovi… Posjetitelja preplavljuje posve drugačiji osjećaj, osjećaj stvarnosti koji svakodnevno doživljava ili pak ignorira u svojoj okolini.

mali salon post 1

Izložbu još stignete pogledati do 5. ožujka 2015., no svakako nemojte propustiti razgovor u okviru izložbe u srijedu, 4.3.2015. u 18 sati na kojem gostuju Vera Lauf iz Galerija suvremene umjetnosti u Leipzigu i Walter Seidl, iz Art Collection Erste Group / Erste Foundation u Beču. Sljedeći dan, u četvrtak, 5.3.2015. u 18 sati posjetitelje očekuju Sanja Stanić sa Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu te umjetnici Kristian Kožul & Damir Žižić, autori izložbe WTWH.

Učitati još
Zatvori