Kino Europa slavi 90. rođendan

Kino Europa slavi 90. rođendan

Kino Europa svoj 90. rođendan slavi 8. travnja 2015. godine s besplatnim projekcijama u obje dvorane, cijeli dan. U velikoj dvorani u 18 sati ne propustite kratkometražni dokumentarac “90 godina kina Europa” snimljen povodom rođendana kina te projekciju talijanskog klasika iz 1988. “Cinema paradiso” Giuseppea Tornatorea u 20 sati. U dvorani Müller tijekom cijelog dana možete gledati odabrane filmove recentne produkcije. Vrata kina u Varšavskoj 3 otvorena su prvi put 8. travnja 1925. projekcijom filma “Nibelunzi” Fritza Langa te domaćeg filma “Dalmacija, zemlja sunca”, a gradnju je financirala zagrebačka obitelj Müller prema nacrtima arhitekta Srećka Florshütza, sa željom da se izgradi najljepše, najvažnije i najmodernije kino na ovim prostorima.

kino europa naslovna

Ulaz na sve projekcije 8. travnja je besplatan, a prethodno je potrebno preuzeti besplatne ulaznice na blagajni kina (uz iznimku projekcije dokumentarca “90 godina kina Europa” u 18 sati, za koji ulaznice nisu potrebne). Broj ulaznica je ograničen. Svi koji preuzmu ulaznice za film “Cinema paradiso” sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj će 5 najsretnijih osvojiti ulaznice za koncert Ennija Morriconea, autora glazbe za ovaj film, u zagrebačkoj Areni 11. travnja! Cijene u caffe baru kina 8. travnja bit će niže za 50 %, a od 18 do 23 h glazbu će puštati Višeslav Laboš!

kino europa post 1

Raspored projekcija za srijeda 8. travnja je raznovrsan, puštat će se filmovi po svačijem ukusu. Gledatelji će moći pogledati dokumentarac “90 godina kina Europa”, “Cinema Paradiso”, “Hannah Arendt”, “Prošlost”, “O konjima i ljudima”, “Alabama Monroe”, “Turist” te film “Pogrešna dostava”. Raspored projekcija možete pogledati na web stranici Kina Europa.

Foto: facebook

Učitati još
Zatvori