Kamo s klincima za praznike? Donosimo super kreativne prijedloge i radionice

Kamo s klincima za praznike? Donosimo super
kreativne prijedloge i radionice

Završila je škola i najmlađima je počelo najbolje doba u godini. Roditeljima to pak može biti poprilično stresno jer dok se ne poklope godišnji odmori, energiju naših klinaca bilo bi dobro negdje usmjeriti. Kreativne radionice za najmlađe često su dobar izbor. Mi smo izdvojili nekoliko fora radionica na koje možete upisati svoje klince ovog ljeta. Neke startaju već danas.

Cool school ljeto na Trešnjevci

Ove godine Cool school praznične radionice dio su Ljetnog diskonta kulture, programa koji Centar za kulturu Trešnjevka poklanja Zagrepčanima u prvoj polovini srpnja. Do 13.7. (svakog radnog dana) od 10-12 sati, pripremili su 3 modula. GAME LAB, u vodstvu Danijela Borne Fiketa, gdje će djeca moći naučiti osnove programiranja kompjuterske igre. SPORTSKU radionicu, u vodstvu Dine Nikole Badovinca, koja će na najbolji način razigrati naš trešnjevački park smijehom i zabavom. LIKOVNU radionicu u vodstvu Vesne Šantak na kojoj ćemo izrađivati mobile-pokretne skulpture, koje mogu oplemeniti svaki prostor, unutrašnji i vanjski, svojim pokretom i bojama. Detalji o svim programima Diskonta kulture nalaze se ovdje.

Zelene kvartovske priče, radionice održivog razvoja

U okviru ljetnog Cool school programa-besplatnih prazničnih radionica za osnovnoškolce, u  suradnji s udrugom Zeleni klik pripremljene su i dvije radionice održivog razvoja. Za sudjelovanje na radionicama potrebno je prijaviti se na mail adresu: smartinovic@cekate.hr

8.7. 2020. srijeda, od 11-13, Moj botanički vrt u kvartu

Prošećimo kvartom i upoznajmo drveće koje živi u našoj blizini. Naučimo raspoznavati hrast, lipu, javor i ostalo drveće našeg kvarta, te kako bi to izgledalo kada bi u svakom parku razne jestive plodove brali s drveća.

9.7.2020. četvrtak, od 11-13, Lov na zeleno blago

Blago je sve ono što je oku sakriveno i na prvi pogled nevidljivo. A kada se istraži, otkrije se čitav novi svijet. U lov na zeleno blago u park pođi i s ekipom do novih otkrića dođi!

Ljetna škola animacije

U kulturnom centru Travno danas starta Ljetna škola animacije – besplatne radionice za djecu i mlade. Pozvani su svi u dobi od 9 do 16 godina a prema godinama formirat će se dvije skupine. Sve će se odvijati do 10.srpnja u malim skupinama u vodstvo voditeljice s diplomom likovne akademije (novi mediji i animacija) – Ivane Pipal. Tema je Novi Zagreb i sve što volite (ili ne volite) u njemu! Moći ćete naučiti osnove stop-animacije na zabavan i pristupačan način te zajedno izraditi vaš prvi crtani film! Više informacija nađite na mrežnim stranicama Kulturnog centra Travno i projekta SuKultura te na društvenim mrežama SuKultura i Kulturni centar Travno – KUC Travno.

OMart besplatne likovne radionice za male i velike!

Od 11. srpnja do 22. kolovoza u tri termina u Art parku na Ribnjaku održavat će se besplatne likovne radionice za male i velike.

Subota, 11.7., od 11-12:30h

Likovna radionica za male i velike/Reci glasno!/Izrada plakata na temu ekologije/ Melita Omeragic aRT. Druženje pod vodstvom likovnih umjetnika i pedagoga započinju razgovorom o važnosti očuvanja prirode! Voditeljice će objasniti što je to plakat te osnovne smjernice izrade umjetničkog plakata. Polaznici će podijeljeni u manje grupe osmisliti poruke na temu ekologije za plakat, kao i njegov dizajn. Promislit će i o mjestu u parku na kojem će plakat izložiti i na koji način. Tijekom izrade plakata vodit će se briga o samom cilju plakata (važnosti pobiranja smeća za sobom u parku) te o načinu na koji bi se ta poruka mogla prenijeti drugim ljudima.

Subota, 8.8., od 11-12:30h

Kiparska radionica za male i velike/Izgradi kuću!/Umjetnička instalacija/ Melita Omeragic aRT. Nakon razgovora o ekologiji voditeljice će objasniti pojam instalacije u umjetnosti, modernih kiparskih forma i što je to kiparstvo! Polaznici će koristeći kartonske cijevi izraditi instalaciju na temu stambenog objekta od reciklirajućeg materijala – kartona!

Subota, 22.8., od 11-12:30h

Likovna radionica/Cvijeće/ Melita Omeragic aRT. Nakon kratkog uvoda o ekologiji voditeljice će predstaviti razne vrste cvijeća koje raste na ovim područjima te zašto su biljke i cvijeće bitni za nas. Kroz likovno stvaralaštvo pod vodstvom umjetnika, polaznici će izrađivati cvijeće od materijala koji se mogu reciklirati.

Foto: Unsplash, Facebook

Učitati još
Zatvori