Zašto se diže toliki hype oko nove ‘Tračerice’?

Zašto se diže toliki hype oko nove
‘Tračerice’?

Kad pogledamo unatrag, postoje one serije bez kojih iskustvo odrastanja jednostavno ne bi bilo isto. Tu svakako mislimo na sitcom klasike koje smo krajem devedesetih obožavali gledati ispred TV-a i uživali u njihovim jednostavnim i skromnim likovima koji nerijetko žive slično kao i mi. Međutim, upravo u vrijeme kad smo polako sve više ‘visili’ na internetu i kao tinejdžeri tražili drugačije priče – pojavila se Tračerica, serija koja se zauvijek upisala u pop kulturu 2000-ih. Uz nju smo uronili u raskalašeni svijet bogatih klinaca s Upper East Sidea i tijekom godina smo otpratili omiljene likove u young-adulthood, dok smo paralelno i sami odrastali.

Desetak godina kasnije stiže nova Tračerica – i ne sumnjamo da će se na seriju ‘nakačiti’ svi oni među nama koji su odrastali s originalom, kao i svi ostali jer je u pitanju nova genijalna, skandalozna i neodoljivo zabavna serija.

Tračerica – 10 godina kasnije

Gotovo deset godina nakon što se originalna stranica Tračerice ugasila, Joshua Safran, autor i izvršni producent originalne serije vraća nas na kultne stepenice Meta. Upper East Side promijenio se – tinejdžeri su svakodnevno pod pritiskom društvenih mreža na kojima grade reputaciju, ali njihov imidž zbog istih je krhkiji nego ikad. Odnosi su se promijenili, kako oni prijateljski, tako i ljubavni, a u srcu radnje je grupa koju čine Julien Calloway (Jordan Alexander), Max Wolfe (Thomas Doherty), Audrey (Emily Alyn Lind), Zoya Lott (Whitney Peak), Obie Bergmann (Eli Brow), Aki Menzies (Evan Mock) i drugi. Dinamika klasična za Tračericu – puno intriga, luksuznih domjenaka i spletki, kreće nakon što u školu stigne mlada Zoya koja bi opako mogla narušiti ustaljenu hijerarhiju na čelu s influencericom Julien.

Serija je danas stigla na jedan od naših omiljenih streaming servisa – HBO GO. Pridružuje se tako brojnim hit naslovima koji su dostupni na platformi, kao što su primjerice serije Male laži, Euforija, Sluškinjina priča i slične. Prvih šest epizoda s prijevodom dostupne su od danas na streaming servisu a ususret binge maratonu, otkrivamo vam zašto se digao neviđeni hype oko nove Tračerice

foto

Serija smještena u svemir originala

Kad su u pitanje serije i filmovi koji su obilježili generacije, svaki spin-off i reboot je u vrlo delikatnoj poziciji. Kako nastaviti priču originala, ali naglasak staviti na nove likove i radnju? Nova Tračerica u tome briljira. Razlog zašto je kod svjetske publike već nastala pomamama za serijom, kao i zašto je domaća publika na vrhuncu iščekivanja, je upravo činjenica da ova Tračerica ne ignorira postojanje stare. Smještena je u isti svemir kao i prva, štoviše, likovi iz bivše serije se spominju i važan su kotačić u početku nove Tračerice. Cijeli je vibe koji nam serija daje vrlo sličan originalu uz pregršt zakulisnih igrica i skandaloznih otkrića među tinejdžerima i njihovim obiteljima.

Moderne ljubavne priče, zapleti i likovi

Nova Tračerica čini veliki odmak od originala prije svega svojom glumačkom postavom koja je rasno raznolika što jedino ima smisla s obzirom na vrijeme u kojem živimo. Ljubavne priče moderne su, savršeno se uklapaju u današnjicu u kojoj se prepliću s društvenim mrežama i vrve kompliciranim odnosima, bez obzira jesu li oni između straight ili LGBTQ+ osoba. Iz tog su razloga ljubavne priče i afere puno interesantnije za gledati, bogatije i jedva čekamo vidjeti kako će se rasplesti.

Tračerica u novom ruhu

Prije desetak godina, Tračerica je sočne detaljne objavljivala na blogu – koji se sada čini kao davna prošlost. Ova nova Tračerica (i lik koji stoji iza nje) dobro zna da su društvene mreže zauvijek promijenile način na koji svijet pa i trač funkcioniraju. Upravo zato sve objavljuje na Instagramu koji priči daje novu dimenziju i omogućuje Tračerici da dijeli, tagga, stavlja brze storyje i snima reelse o raskalašenim tinejdžerima. Međutim, ne veseli nas samo činjenica da smo se premjestili na Instagram, već i to da je cijela dinamika životnih odnosa drugačija upravo zbog društvenih mreža. Čini se da je sve jedna velika igra moći u svijetu influencinga i objavljivanja eksplozivnih fotografija, a takvo nam je ozračje svima danas vrlo blisko.

Cool modna izdanja nove generacije

Još jedna stvar na popisu zbog koje smo jedva dočekali izlazak serije na HBO GO-u je upravo moda! Modna izdanja nove Tračerice pomiču granice i baš kao i ostali aspekti priče – moderna su, drugačija i prikladnija svakodnevici u kojoj je street style postao ultimativni odabir čak i najvećih modnih ikoni. Od preppy chica Tračerica se pomaknula relativno opuštenijim, a opet nevjerojatno cool modnim izdanjima u popularnoj privatnoj školi, dok na bogatim zabavama još uvijek prevladavaju raskošne haljine, no često sa zanimljivim trendy pomakom kakav ne očekujete. Već fotografije koje smo vidjeli dokazuju da serija daje prostora trenutnim trendovima, dok istovremeno zadržava onu dozu ‘visoke mode’ koja je tako karakteristična za svemir Tračerice.

Sve u svemu, jasno je da je pred nama jedna od najiščekivanijih streaming poslastica godine, a ako vas hvata nostalgija, na HBO GO-u je dostupna i originalna Tračerica – taman da se zagrijete za gledanje nove serije!

Foto: HBO GO

Učitati još
Zatvori