‘The Trial of the Chicago 7’ bombastična je filmska poslastica koju gledamo na Netflixu u listopadu

‘The Trial of the Chicago 7’ bombastična je filmska poslastica koju gledamo na Netflixu u listopadu

Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Noah Robbins, Yahyja Abdul-Mateen II, Frank Langella, John Carrol Lynch, Mark Rylance i Jeremy Strong fantastična je glumačka ekipa novog filma ‘The Trial of the Chicago 7.’ Iz režije Aarona Sorkina stiže nam bombastičan filmski naslov na Netflixu koja će premijerno izaći 16. listopada.

Film se temelji na priči o grupi Chicago Seven i događajima koji su se odvili 1968. godine. Radnja će prikazivati istinite detalje protesta koji se dogodio u Chicagu, a organiziralo ga je sedam pobunjenika koji su prosvjedovali protiv Vijetnamskog rata zbog čega su optuženi za pobunu protiv vlade, zavjeru i poticanje na nerede. Sorkin nam prikazuje događaje prije samog prosvjeda, suđenje te sukobi koji su se vodili i unutar same kontroverzne grupe. Samo suđenje ključnoj sedmorici trajalo je šest mjeseci i postalo je najvažniji sudski skandal 60-ih godina.

Na filmu je prvenstveno trebao raditi legendarni Steven Spielberg, no 2018. godine Sorkin je i službeno sjeo u redateljsku fotelju. Iako je Paramount Pictures imao plan film pustiti za kinopremijeru, pandemija koronavirsa prisilila je firmu da film proda Netflixu. Kritičari koji su film već pogledali prije premijere dali su mu ocjenu 8.7 na IMDb-ju odnosno 91 posto na popularnom portalu Rotten Tomatoesu.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori